BRUTALNA OSVETA NA GRČKI NAČIN: / Novi krvavi sukob huligana Panathinaikosa i Olympiakosa zgrozio javnost

Image
Foto: Screenshot

Snimka brutalnog huliganskog okršaja pripadnika navijačkih grupa GATE 7 i GATE 13

6.2.2019.
13:15
Screenshot
VOYO logo

Na internetu se pojavila snimka brutalnog huliganskog okršaja pripadnika navijačkih grupa GATE 7 (Olympiakos) i GATE 13 (Panathinaikos). Prema informacijama koje dolaze s društvenih mreža, raznih navijačkih portala, Facebook stranica i komunikacijskih kanala koji se bave navijačkom subkulturom, do sukoba je došlo 4. veljače u noćnim satima kad je grupa huligana Olympiakosa u Peristeriju, zapadnom dijelu Atene, napala Udrugu navijača Pao-a pod nazivom "West Block Club".

Image

HULIGANI PAO-A BACILI BOMBU NA NAVIJAČE OLYMPIAKOSA: Ovo je jedan od najtežih incidenata u dugoj povijesti mržnje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HULIGANI PAO-A BACILI BOMBU NA NAVIJAČE OLYMPIAKOSA: /

Ovo je jedan od najtežih incidenata u dugoj povijesti mržnje

Image
HULIGANI PAO-A BACILI BOMBU NA NAVIJAČE OLYMPIAKOSA: /

Ovo je jedan od najtežih incidenata u dugoj povijesti mržnje

Koristili palice, drvene letve, baklje, topovske udare

Na snimci se vidi kako navijači u sukobu koriste palice, drvene letve, baklje, topovske udare, kao i ostale improvizirane eksplozivne naprave za nanošenje tjelesnih ozljeda, odnosno stvaranju dojma kaosa i straha u sukobu, što je inače popularno u neredima u Grčkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor na napad iz prosinca

Čini se kako je ovo bila osveta za napad pristalica Gate 13 u prosincu prošle godine na njihove navijačke prostorije, u kojem su palicama počeli tući sve oko sebe, a onda i bacili bombu. Eksplozija je uništila klub, ozlijeđeno je nekoliko osoba, a samo pukom srećom nitko nije smrtno stradao. Bio je to jedan od najtežih navijačkih incidenata u dugoj povijesti mržnje ovih dviju navijačkih skupina.

Image

Inače, mržnja koja vlada između navijača Panathinaikosa i Olympiakosa velika je. Kad igraju ova dva grčka velikana, pripravnost policije je na najvišoj mogućoj mjeri. Prije više od deset godina svjedočili smo nezapamćenim neredima na vaterpolo utakmici ta dva kluba kad su navijači Pao-a najprije noževima napali igrače najvećeg rivala, a onda i iščupali semafor i bacili ga u bazen u kojem su bili igrači Olympiakosa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Vrijedi spomenuti kako su navijači Panathinaikosa u prijateljskim odnosima sa Bad Blue Boysima, dok su pristalice Olympiakosa u bratskim odnosima sa Delijama Crvene Zvezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo