Tijelo njegova rođaka nisu našli / Bivši nogometaš Bjelovara s prijateljima upao u rijeku Unu: 'Gledao sam smrti u oči, sekunde su bile u pitanju'

Image
Foto: Profimedia

Bivši nogometaš Bjelovara Nusmir Fajić s prijateljima upao u rijeku Unu. Za tijelom njegovog rođaka još se traga

14.11.2023.
23:11
Profimedia
VOYO logo

Bosanskohercegovački nogometaš Nusmir Fajić (36) preživio je tešku prometnu prometnu u Bosanskoj Otoci. Za razliku od Nedžada Mujagića i svoga rođaka, Adnana Fajića, čije tijelo još uvijek nije pronađeno, piše Avaz.ba.

Image
SUDAR U BiH /

Stravična nesreća, nogometaši spašavali preživjele, jedan je mladić poginuo: 'Molimo Boga da dijete preživi'

Image
SUDAR U BiH /

Stravična nesreća, nogometaši spašavali preživjele, jedan je mladić poginuo: 'Molimo Boga da dijete preživi'

OVDJE pogledajte emotivnu ispovijest Nusmira Fajića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, automobil u kojem se nalazilo pet osoba probio je ogradu na mostu i sletio u rijeku Unu. Mujagić je preminuo na mjestu događaja, dok se za Adnanom Fajićem traga.

Nusmir Fajić je u emotivnoj ispovijesti s druge strane mosta otkrio što se dogodilo i kako se uspio spasiti. Rekao je kako su taj dan imali utakmicu i pobijedili. Bila je dobra atmosfera, raspoloženje je bilo na nivou...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posljednja utakmica, pa kući. Imali smo nakon toga feštu u kafiću. Poslije toga smo otišli u Bosanski Novi, pogledali utakmicu Posušje – Sarajevo i krenuli kući. Malo brža vožnja i na kraju tragedija", govori Fajić i navodi kako su sekunde bile u pitanju...

"Tamo se vidi kuda smo proletjeli u vodu. Dok smo izašli, već je bilo gotovo. Već smo u tom trenu shvatili da su njih dvojica ostala u automobilu. Tako se ispostavilo. Jučer su izvukli kapetana, a mog rođaka još nisu našli. Tragali su i danas, i sutra će."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutka udara se, zbog velike brzine, skoro pa i ne sjeća.

"Ne znam, sekunda te dijeli od smrti. Grabi čim možeš, pokušavaj, bori se, na kraju, eto, uspio sam se spasiti. Nisam povrijeđen. I drugi momci koji su izašli, oni su izašli prije mene, ni njima nije ništa. Jedan kaže da je izašao kroz prozor, drugi kroz šajbu. Uglavnom, spasili su se, što je najbitnije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Nusmir je igrao za mnoge bosanskohercegovačke i klubove u regiji, a jednu sezonu, od ljeta 2021. do ljeta 2022., proveo je u Bjelovaru.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo