Spektakl u Barceloni / Mustang još jednom potvrdio status globalne ikone

Image

Novi Mustang za Europu prvi je Ford Mustang koji će ići u prodaju u regiji nakon gotovo 50 godina proizvodnje, a otkriven je publici sastavljenoj od novinara, trgovaca i zaposlenika u posebnom "Go Further" događanju u Barceloni.

8.12.2013.
14:20
VOYO logo

Novi Ford Mustang fastback i kabriolet obećavaju razinu svjetske klase performansi i profinjenosti, istovremeno obuhvaćajući Mustangovih 50 godina baštine i statusa globalne ikone.

Više od 9 milijuna Mustanga je prodano od prvog predstavljanja 1964. U svijetu najviše 'lajkano' vozilo na Facebooku, Mustang je imao tisuće nastupa na filmu, televiziji, glazbi i video igrama te je jedno od 25 novih vozila koja će Ford lansirati u Europi u idućih pet godina.
Impresivan ugled koji imaju njegove performanse i njegov kultni status kao simbol slobode i optimizma prethode mu čak i u onim dijelovima svijeta gdje automobil nikada nije bio prodavan. Novi model utjelovljuje agresivno Fordovo proizvodno ubrzanje, tehnološki napredno i usmjereno ka budućnosti, ali ne zaboravljajući pritom baštinu koja generacijama inspirira Fordove kupce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razvijen je imajući na umu vrhunske performanse, vozne dinamike i upotrebljivost, a uključuje i značajnu količinu naprednih praktičnih rješenja za vozača te tehnologije koje mu služe kao pomoć.

Dizajn čistih linija i Mustangovog fastbacka i kabrioleta evocira važan karakter automobila, zadržavajući ključne elemente dizajna klasičnog Mustanga koji su obožavateljima širom Europe oduvijek prepoznatljivi, uključujući dugu oblikovanu haubu i kratak stražnji dio, a sve uz suvremenu izradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznutra, veliki, jasni instrumenti stavljaju podatke o vozilu točno ispred vozača u prostranoj kabini s kokpitom inspiriranim avijacijom, uz ergonomske prekidače i ručice što osigurava kontrolu. Širina vozila i novi stražnji ovjes pridonose unapređenom prostoru za ramena i bokove putnika te korisno oblikovan prtljažni prostor u kojeg se mogu staviti dvije torbe za golf.

Fordovom hvaljenom 5,0-litreni V8 motoru - koji daje više od 426 KS i 529 Nm okretnog momenta - pridružuje se i potpuno novi 2.3-litreni EcoBoost motor koji Mustangu donosi state-of-the-art tehnologiju; isporučujući turbo izvedbu uz uštedu goriva, a usto emisije CO2 koje zahtijevaju europski korisnici automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mustangov 2,3-litreni EcoBoost motor koristi izravno ubrizgavanje, promjenjivi takt rada ventila i turbo punjenje kako bi se isporučila željena performansa. Jedinstveno kućište usisnog razvodnika i turbopunjača omogućuje motoru da pruža ono što Mustangovi vozači od automobila i očekuju, uz izlaznu snagu koja je projicirana na više od 309 KS i 407 Nm okretnog momenta. Automatski mjenjač ima mogućnost upravljanja pomoću ručica smještenih na kolu upravljača  za vozače koji žele birati između udobnosti i kontrole.

Automobil ima potpuno novi prednji i stražnji sustav ovjesa uz standardne 19-inčne kotače u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na zavojitim cestama ili neravnim neasfaltiranim putevima, vozač pomoću prekidača na upravljačkoj konzoli vrlo brzo može aktivirati pomagala kojima prilagođava otpor kola upravljača, odziv motora, kao i prijenos snage i podešenja elektroničke stabilnosti vozila, a sve koristeći dostupne moduse vožnje koji Mustanga čine savršenim u svako doba.

17. travnja 2014., obilježava se 50. obljetnica uvođenja izvornog Forda Mustanga. Mustang će i dalje biti proizvođen u Americi u tvornici Flat Rock.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo