Murinjo se vratio “kući” (VIDEO)

Portugalac Žoze Murinjo zvanično je predstavljen kao novi menadžer Čelsija

10.6.2013.
16:41
VOYO logo

Bivši trener madridskog Reala Žoze Murinjo vraća se posle šest godina u londonski Česlise.

Portugalac je danas predstavljen na Stamford Bridžu, i najavio za prvi cilj kluba plasman u Ligu šampiona, a potom i titula Premijer lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Murinjo je takođe istakao da je veoma razočaran odlukom Aleksa Fergusona da ode u penziju.

http://www.youtube.com/embed/A5lXTKvfiJg - Prvi cilj je Top 4, posle toga Top 3, a onda titula. To svi žele. Fukus Čelsija je na svako takmičenje, ne mogu da kažem da je jedno važnije od drugog. U ovom momentu Liga šampiona ne može biti moja opsesija. To nije ni opsesija Čelsija, to je posledica rada. Radujem se Premijer ligi. Prethodne tri godine sam radio u ligi u kojoj se dva tima bore za titulu, a sada sam u ligi gde češće gubiš ali je takmičenje otvoreno. Ovo je mesto na koje sam želeo da dođem. Ovo je moj posao, ovo želim. Ovo su mi i nudili. Došao sam gde želim da budem, ne bih ovo menjao ni za šta - rekao je Murinjo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je dodao da u ekipi Čelsija neće biti povlašćenih, aludirajući na veterane Džona Terija, Frenka Lampadra i Ešlija Kola.

- Nema privilegija za njih. Oni to već znaju jer poznaju mene kao menadžera. Oni neće imati prednost ispred drugih igrača. Srećan sam što imam i mlade momke koji su veoma kvalitetni, sa velikim potencijalom i svetlom budućnošću. Srećan sam što ću moći da im pomognem da napreduju. Klub kao naš naravno uvek ima ambiciju da dovede još nekoliko igrača kako bi bio još bolji - izjavio je Portugalac i napomenuo da će biti pojačanja za narednu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo