SRETAN ŠTO JE UOPĆE ŽIV / Muamba zbog srca svršio s nogometom

Image
Foto: AP

Muamba se odlučio na 'mirovinu' nakon konzultacija s engleskim, ali i belgijskim liječnicima kod kojih je potražio dodatno mišljenje.

15.8.2012.
16:10
AP
VOYO logo

Pet mjeseci nakon što je za vrijeme utakmice FA kupa Bolton - Tottenham doživio srčani udar i jedva preživio, nogometaš Boltona FabriceMuamba (24) je završio igračku karijeru.

Muamba se odlučio na 'mirovinu' nakon konzultacija s engleskim, ali i belgijskim liječnicima kod kojih je potražio dodatno mišljenje. Muamba je u ožujku doživio srčani udar, a liječnici su tek nakon 78 minuta uspjeli ponovno pokrenuti njegovo srce. Stručnjaci su njegov oporavak nazvali 'medicinskim čudom', no na njegovu žalost više neće moći igrati nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam dobio vijest koju sam očekivao, međutim moram biti sretan što sam uopće živ," kazao je Muamba te dodao: "Nogomet je bio moj život i nisam lako donio odluku o prekidu karijere. Do posljednjeg trenutka sam se nadao kako ću ponovo odjenuti dres Boltona."

Muamba je rođen u Zairu, današnjem DR Kongu i sa 14 godine je stigao u Arsenal. Među 'topnicima' se zadržao dvije sezone, a potom je prodan Birmingham Cityju, a od 2008. je bio član Boltona. Bio je engleski reprezentativac u svim mlađim uzrastima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest o Muambinoj mirovini sa žaljenjem je potvrdio i menadžer Boltona Owen Coyle. "Razgovarali smo i znam da mu nije lako. Svi smo razočarani što više neće igrati, no ipak je najvažnije što je živ," kazao je Coyle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo