MOŽE LI ITKO ZAUSTAVITI CITY: / Guardiola poharao Premier ligu i stigao na korak do novog rekorda

Image
Foto: AFP

City je u Engleskoj pokazao da im trenutno nema ravnih. Sada pak preostaje vidjeti mogu li napraviti iskorak u Europi.

28.12.2017.
9:34
AFP
VOYO logo

Katalonac Pep Guardiola uspio je ove sezone uvjeriti i posljednje skeptike da je trenutno najbolji nogometni trener na svijetu. Nakon prve sezone u Engleskoj, koju je njegov Manchester City okončao na trećem mjestu s 15 bodova zaostatka iza Chelseaja malo tko je očekivao da će već i prije nove godine isti taj klub stvoriti toliku razliku ispred drugog Uniteda i za bod više ispred trećeg Chelseaja.

Naslov sve bliži

City ove sezone nemilosrdno gazi prema naslovu. Nakon 20 utakmica još nisu doživjeli poraz, a pitanje je hoće li ga i upisati s obzirom na dominantne predstave protiv svih suparnika u prvenstvu. Nakon što su u sijedu navečer slavili protiv Newcastrela i stigli do 18. uzastopne prvenstvene pobjede, sada su na korak da izjednače rekord liga petice kojeg drži Bayern, koji je pod Guardiolom nanizao 19. pobjeda. Za to im treba slavlje kod Crystal Palacea u ove nedjelje. Koliko je snažan ovaj City najbolje govori podatak da su protiv Newcastela ima 80 posto loptu u svojm posjedu te da su u prvom poluvremenu imali čak 359 dodavanja više od suparnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Efikasnost prije svega

Pogodak Raheema Sterlinga bio je Cityjev 102 gol u svim natjecanjima što je još jedna potvrda kakvom nogometu teži čuveni Katalonac. Ono što ove sezone pokazuje njegova momčad je činjenica da se lako prilagođavaju svim suparnicima. City je upisao pobjede protiv momčadi koji igraju različit nogomet te je pokazao neviđenu sposobnost prilagodbe. Učinili su to protiv Mourinhovog autobusa na Old Traffordu, srušili su Tottenham, koji teži napadačkom nogometu. Visoki ili niski pritisak, kontranapadi, centaršuti...ništa to ne predstavlja problem zvijezdama Cityja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I sve te momčadi smo pobijedili. Čudesna stvar u nogometu je da momčadi mogu igrati na razne načine, a vi ih morate pobijediti i mi to redovito radimo. Pronašli smo pobjedničku formulu", poručio je Guardiola nakon utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskorak u Ligi prvaka

Ono što svakako daje dodatnu snagu Cityju je širina momčadi. Igrao u napadu Gabriel Jesus ili Sergio Aguero učinak ne izostaje. Isto tako preporodio je Raheema Sterlinga, a Kevin De Bruyne pod njegovim vodstvo postaje jedan od najboljih svjetskih igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Guardiola također rijetko kada napravi pogrešku kod dovođenja nogometaša jer točno zna koji igrači mogu funkcionirati u njegovom sustavu. Kyle Walker, Leroy Sane ili vratar Ederson idu u prilog tomu. City je u Engleskoj pokazao da im trenutno nema ravnih. Sada pak preostaje vidjeti mogu li napraviti iskorak u Europi. Basel im sigurno neće predstavljati veli problem, no bit će zanimljivo vidjeti kako će se nositi s onima najjačima poput Real Madrida, Barcelone ili PSG-a.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo