SLABA UTJEHA ZA ORNITOLOŠKI SVIJET / Morenu dvije utakmice kazne, sova uginula

Panamski nogometaš Luis Moreno (29), koji nastupa za kolumbijski Deportivo, suspendiran je na dvije utakmice nakon što je za vrijeme ogleda protiv Atletico Juniora na terenu nogom šutnuo ranjenu sovu, inače Atleticovu maskotu. Nesretna ptica koja je živjela u krovu stadiona je dan kasnije uginula.

3.3.2011.
13:41
VOYO logo

BOGOTA - Deportivov branič je kažnjen i sa 560 dolara. "Luis Moreno se ponio nehumano prema životinji. Sova je bila simbol suparničkog kluba i njegovih navijača i Morenov potez je bila i provokacija," poručili su iz vodstva lige.

 Moreno je svojim potezom izazvao bijes kolumbijske javnosti, ali i zgražanje ostatka svijeta. Njegov 'volej' objavile su sve vodeće televizijske postaje, te medijske kuće. Gotovo preko noći ovaj panamski reprezentativac postao je poznat u svijetu, ali ne po svojim igrama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi mi prijete telefonom i sms porukama. Ni mojoj obitelji u Panami nije lako. Strahujem za svoj život," kazao je branič Deportiva.

 Nesretnu pticu slučajno je pogodila lopta nakon čega se našla na travnjaku. Bešćutni Moreno potom je sovu hladnokrvno nabio nogom kako bi je maknuo s terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo