MORA LI PONEDJELJAK BITI NAJGORI DAN U TJEDNU? / Ovaj kada imamo 4 utakmice na Svjetskom prvenstvu to svakako nije

Image

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji započinju posljednje utakmice u grupnoj fazi natjecanja

25.6.2018.
9:50
VOYO logo

Po tradiciji kršćanskog, islamskog i hebrejskog kalendara, ponedjeljak je drugi dan u tjednu, a po međunarodnom standardu ISO 8601 - koji je mjerodavan za pitanje datuma i vremena od 1988.g. - prvi!

Na zapadu on je svakako prvi dan radnog tjedna, ali u muslimanskim zemljama i, evo, Izraelu, opet je drugi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što je, međutim, svima zajedničko kada je ponedjeljak u pitanju, to je izniman prijezir spram istoga.

Elem, već prilikom prvog jutarnjeg paljenja radija, voditelj je počeo s pričom o tome kako je ponedjeljak i da bi, eto, trebali stisnuti zube. Već u sljedećoj rečenici nazvao ga je "sivim", a do kraja svoga jednosatnog bloka, a koji sam iz nekih nejasnih razloga nastavio slušati, i "depresivnim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijesti koje je taj neimenovani radijski voditelj prenio između tih obavijesti o danu u tjednu, nisu bile, nota bene, ni malo dobre.

Govorilo se i dalje o aferi Hotmail, lošoj demografskoj stopi, iseljavanju stanovništva, Stieru i sukobu na relaciji predsjednica države i zdrav razum. Ništa od toga, međutim, našeg voditelja nije tako pogodilo kao prosta činjenica da je danas ponedjeljak i da će narednih pet dana morati provesti na svome radnom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto je bilo i s njegovim kolegom koji je nakon njega svoj blok započeo s Balaševićevim 'D-molom', i rekao kako on najbolje paše za ovaj "turobni" ponedjeljak.

Nakon toga promijenio sam još nekoliko stanica, pratio objave na društvenim mrežama i osluškivao što ljudi govore, a svugdje je glavna tema - kao da je jedinstven događaj i da se ne ponavlja svakih sedam dana - bio taj nesretni ponedjeljak. (Evo ga, sad je sasvim nenamjerno postao i "nesretan"...)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mora li početak tjedna - pitao sam se najkasnije tada - na ovim našim lijenim i neradničkim prostorima, obavezno značiti i kraj svijeta?

Učinimo barem danas iznimku kada na Svjetskom prvenstvu u Rusiji započinju posljednje utakmice u grupnoj fazi natjecanja, dobivamo prve natjecatelje osmine finala i, evo, umjesto uobičajne tri utakmice po danu, danas imamo četiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini A će Egipat doći do isključivo za njih veoma važne pobjede protiv Saudijske Arabije, jer su uslijed Cuperovih kukavičkih taktika i kalkulacija sa Salahom već ispali, a Urugvaj će imati određene poteškoće protiv domaćina Rusije, ali ništa što bi ih trebalo značajnije ugroziti. Obje reprezentacije su, bezbeli, prošle i križaju se sa skupinom Španjolske i Portugala, a niti jedan od tih protivnika nije netko za koga bi se moglo reći da bi ga bilo bolje dobiti u osmini finala. Urugvaj, međutim, na ovom prvenstvu pruža prave, čvrste turnirske utakmice, bez previše ljepote, ali itekako učinkovite. Tako da se, eto, ni njihov protivnik u osmini finala, tko god to bio, neće previše usrećiti...

Iskoristio bih priliku za kraj ove grupne faze natjecanja da izrazim svoje žaljenje što Iran ili Maroko nisu uspjeli barem nekome s Pirinejskog poluotoka pomrsiti račune za prolazak u daljnu fazu natjecanja jer su mi obje te reprezentacije, a Španjolska pogotovo, poprilično dosadne za gledati i nadam se da neću još dugo imati tu priliku na ovom prvenstvu. Osim Ronaldove kozje bradice, u niti jednoj od tih reprezentacija nemam što zanimljivo za vidjeti, a da to ne gledam već zadnjih deset dosadnih godina. Obje te reprezentacije će, naravno, i danas ostvariti pobjede, ali način na koji će to ostvariti biti će teško gledljiv, a s raznim ramosima u igri i teško probavljiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To će, evo, biti jedino što će mi donekle pokvariti ovaj divni, nogometni ponedjeljak.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike