Splićani tonu / Mladost teško prošla kroz Šabac, Partizan pogurnuo POŠK prema drugoj ligi

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U prvim utakmicama 12. kola Triglav vaterpolske lige hrvatski su klubovi ostvarili polovičan učinak u dvobojima sa srpskim

1.2.2019.
21:59
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon prve utakmice u kojoj nije pobijedila, onoj u prošlom kolu protiv Juga s kojim je odigrala neriješeno, Mladost se vratila onomu što je u regiji samo i radila do prošlog tjedna - pobjeđivanju.

Zagrepčani su slavili 11. put u Triglav vaterpolskoj ligi, ali taj im je bio definitivno najteži trijumf, teži čak, gledamo li rezultatski, i od onoga nad Jugom u Dubrovniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šabac je umalo uhvatio Žapce na krivoj nozi na svom bazenu i makar se nitko nije zavaravao s onih +16 iz prvog susreta ovih ekipa (19:3) na Savi, svejedno se nije očekivalo baš da se pobjednik neće znati do posljednjeg napada.

Pogotovo nakon tri četvrtine tijekom kojih je Mladost kontrolirala rezultat (5:2, 6:3, 7:4) u utakmici s tvrdim obranama i slabim napadima i kada je Radu četiri minute prije kraja zabio za 7:4, činilo se da je to - to. Međutim, osvajači Kupa Srbije u 45 sekundi smanjili su na 6:7, točno toliko ostalo je do kraja, ali prvi veliki kiks uoči dolaska Szolnoka Mladost nije napravila. Što je najbolja vijest sa sjeverozapada Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loše vijesti iz kola u kolo, pak, donosi POŠK. U obračunu dva dosad najlošija kluba Splićani su na Poljudu izgubili od Partizana koji je ostavio hrvatskog predstavnika na tri boda i otišao na pet prednosti.

Jedan manje ima Primorac, no, realno, Crnogorci su bolji sastav od POŠK-a kojemu je nakon ovog poraza druga liga vrlo izgledna budućnost. Tako je kada od ovakvog Partizana kod kuće izgubiš pet razlike...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Triglav liga, 12. kolo:

Šabac - Mladost 6:7 (Vučinić 2 - Radu 3)
POŠK - Partizan 5:10 (Bezić 2 - Kasum 3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo