Priča od koje boli srce: Postala punoljetna i saznala da ima tešku bolest

Velikoj nadi američkog tenisa, 18-godišnjoj Victoriji Duval, dijagnosticirana je Hodgkinova bolest.

5.7.2014.
10:02
VOYO logo

Osamnaestogodišnjoj Duval dijagnosticirana je ista bolest koju su uspješno pobijedili Alisa Klejbanova i Ross Hutchins (oboje tenisači), te se nedavno vratili aktivnom igranju tenisa.

Hodgkinova bolest je lokalizirana ili proširena zloćudna proliferacija tumorskih stanica koje potiču iz limforetikularnog sustava i prvenstveno zahvaćaju limfne čvorove i koštanu srž. Godišnje se u SAD-u dijagnosticira 6000 do 7000 novih slučajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Duval je bolest otkrivena u najranijoj fazi, tako da su prve prognoze iz SAD-a optimistične. Duval je trenutno 114. igračica WTA-ove ljestvice najboljih tenisačica.

//www.youtube.com/embed/iVnZGIpgX50

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teška srca moram prestati igrati tenis na neko vrijeme nakon što mi je dijagnosticirana Hodgkinova bolest. Tu vijest sam saznala nakon prvog kola kvalifikacija u Wimbledonu, ali sam odlučila nastaviti igrati. Sama prisutnost na terenu mi je bila velika utjeha u tim danima. Neka mi Bog pomogne, meni i mojoj obitelji, da izborimo ovu pobjedu i postanemo jači na ovom putovanju. Planiram se boriti najjače što mogu sve do potpunog oporavka", poručila je putem Facebooka Victoria Duval.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo