PRVI HRVAT U NHL LIGI / Mladi Zagrepčanin Borna ušao u povijest i ostvario dječački san

Image
Foto: AP

Bivši igrač KHL Medveščaka i hrvatski reprezentativac Borna Rendulić postao je prvi hokejaš rođen u Hrvatskoj koji je zaigrao u najjačoj ligi svijeta, NHL-u.

10.12.2014.
9:25
AP
VOYO logo

Rođeni Zagrepčanin BornaRendulić (22) sinoć je zaigrao za Colorado Avalanche u susretu protiv Nashville Predatorsa, i time je postao prvi hokejaš rođen u Hrvatskoj koji je zaigrao u najjačoj ligi svijeta, NHL-u. Colorado je izgubio, a mladi hrvatski hokejaš je imao jedan udarac prema golu.

Ove sezone momčad Colorada poharale su ozljede, pa je iz njihove podružnice Lake Erie Monstersa osam igrača dosad skupilo NHL minutažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rendulić je u svibnju ove godine potpisao dvogodišnji ugovor sa dvostrukim NHL prvacima Colorado Avalancheom, prošao je njihov trening kamp, a potom je poslan na kaljenje u Coloradovu podružnicu u AHL ligi, u ekipu Lake Erie Monstersa. Tamo je u 21 utakmici upisao ukupno 4 gola i 3 asistencije.

Prije dolaska u SAD, Rendulić je odigrao dvije sjajne sezone u najjačoj finskoj hokejaškoj ligi, u klubovima Assat Pori i Hameenlinna, gdje je u 94 susreta upisao 19 pogodaka i 25 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A najbolji igrač u povijesti Colorado Avalanchea bio je kanadski Hrvat JoeŠakić, koji ih je predvodio do naslova prvaka NHL-a 1996. i 2001. godine, a sada ima funkciju izvršnog potpredsjednika hokejaških operacija (sportski direktor).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo