sljedeći protivnik mali / Mladi 'vatreni' izbacili Njemačku i prošli u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Čileu

Image
Foto: HNS

Izbornik Dario Bašić odlučio se za čak desetoricu igrača Dinama i jednog Lokosa u prvih jedanaest

29.10.2015.
22:38
HNS
VOYO logo

Hrvatska U-17 reprezentacija ostvarila je sjajan rezultat nadigravši Njemačku u osmini finala Svjetskog prvenstva u Čileu i plasiravši se tako u četvrtfinale. 

Izbornik Dario Bašić odlučio se za čak desetoricu igrača Dinama i jednog Lokosa u prvih jedanaest. Mladi 'vatreni' oprezno su ušli u susret i u početnom su dijelu utakmice vagali snage s Nijemcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 18. minuti Brekalo je sjajno probio po lijevoj strani terena i poslao brzu loptu u šesnaesterac gdje ju je na tri metra od vrata prihvatio Nikola Moro i pospremio u mrežu za vodstvo Hrvatske. 

U nastavku utakmice Hrvatska nije djelovala toliko opasno, no u prvi plan je iskočio sjajni vratar Šemper koji je u nekoliko navrata spašavao živu glavu Hrvatske i junački obranio udarce Passalcka i Egggesteina i Hrvatska je na poluvrijeme otišla s minimalnom prednošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom dijelu Šemper je nastavio briljirati na vratima, a Hrvatska je nekoliko puta zaprijetila preko Lovrena i Solda, a najbolju priliku za povećanje vodstva je imao Đurasek, no rezultat je ostao nepromijenjen sve do sudačke nadoknade.

U 91. minuti Nijemci su pogriješili na centru, Delić je sjajno proigrao Lovrena koji se sjurio prema mreži Nijemaca i pogotkom za 2-0 osigurao Hrvatskoj četvrtfinale.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo