PREMIJERA NA GRAND SLAMU / Mlada Hrvatica deklasirala iskusnu Čehinju

Image
Foto: Pixsell

Hrvatski tenisači Marin Čilić, Ivan Dodig i Donna Vekić plasirali su se u drugo kolo prvog grand slam turnira sezone Australian Opena, dok je Mirjana Lučić poražena.

15.1.2013.
10:15
Pixsell
VOYO logo

MELBOURNE - Čilić je u prvom kolu bio bolji od Australca MarinkaMatosevica 6-4, 7-5, 6-2 nakon sat i 20 minuta igre. Naš najbolji tenisač je imao realizaciju prvog servisa 76 posto, napravio je devet asova i četiri je puta suparniku uzeo servis. Čilić će u drugom kolu igrati s boljim iz susreta između Španjolca GuillermaGarcijeLopeza i Amerikanca RajevaRama. Garcia Lopez je 85. na ATP ljestvici, Čilić je do sada igrao dva puta s njim i jednom ga je pobijedio. Ram je 130. tenisač svijeta.

IvanDodig je plasman u drugo kolo zaradio pobjedom nad Kinezom DiWuom, koji je 186. na ATP ljestvici, rezultatom 7-5, 4-6, 6-3, 6-3 nakon nešto više od tri sata igre. Naš je tenisač napravio 14 asova, imao je 67 posto realizacije poena na prvom servisu i uspio je osam puta uzeti Kinezu servis, međutim napravio je dosta neprisiljenih grešaka, čak 58. U drugom kolu Dodiga čeka bolji iz susreta između Nijemca TommyjaHaasa i Finca JarkaNieminema. Nijemac je 21. tenisač svijeta, a Finac 70. i ovo bi Dodigu trebao biti prvi susret s obojicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada DonnaVekić se plasirala u drugo kolo Australian Opena nakon što je uvjerljivo nakon samo sat i deset minuta igre pobijedila Čehinju AndreuHlavackovu 6-1, 6-2. Vekić je protiv 66. na WTA ljestvici imala pet asova i 80 posto realizacije poena na prvom servisu. Osim toga, protivnici je uzela servis pet puta, a napravila je samo jednu neprisiljenu grešku u cijelom meču. Vekić će u drugom kolu igrati protiv Dankinje CarolineWozniacki, 10. nositeljice s kojom do sada nije igrala ni jednom.

MirjanaLučić je u prvom kolu izgubila od Čehinje i 17. nositeljice LucieSafarove 7-6(4), 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike