Djevojke još nisu pronađene / Misteriozan nestanak juniorki Konga u Đurđevcu

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Tri rukometašice DR Kongo nisu se jučer pojavile na doručku. Predstavnik reprezentacije nestanak je odmah prijavio Hrvatskom rukometnom savezu, a HRS policiji. Djevojke još nisu pronađene, a hotel su napustile bez osobnih stvari i putovnica.

4.7.2014.
14:09
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što se u medijima pojavila vijest o nestanku triju igračica Demokratske Republike Kongo sa Svjetskog rukometnog prvenstva za juniorke koje se održava u Hrvatskoj, oglasio se i Hrvatski rukometni savez.

"Jučer ujutro, na doručku u Hotelu Picok u Đurđevcu, u kojem su smještene igračice Demokratske Republike Kongo, nisu se pojavile tri reprezentativke DR Kongo. Predstavnik DR Kongo nestanak igračica prijavio je Hrvatskom rukometnom savezu, a HRS je o nestanku obavijestio Ministarstvo unutarnjih poslova RH, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH te Svjetski rukometni savez (IHF).  Djevojke su hotel napustile bez osobnih stvari kao i bez putovnica, koje se nalaze kod predstavnika DR Kongo", izjavio je Silvijo Njirić, izvršni direktor Svjetskog rukometnog prvenstva za juniorke Croatia 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njirić je u izjavi za RTL opisao što se događalo prethodnog dana te korake koje su poduzeli kao organizatori turnira. Naravno da je izrazio i zabrinutost za nestale djevojke koje su imale "normalnu vizu kao i svaki clan njihove delegacije".

Glasnogovornik PU koprivničko-križevačke je za RTL potvrdio da rukometašice nisu još pronađene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer u jutarnjim satima dobili smo dojavu da su tri rukometašice nestale na zasad neutvrđen način iz hotela gdje su bile smještene. Dosad poduzetim radnjama policijskih službenika rukometašice nisu pronađene. Nisu zatražile azil ni na području naše ni niti jedne druge policijske uprave", izjavio je Dražen Laljek, glasnogovornik PU koprivničko-križevačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo