MIRIS SMRTI / Prirodna katastrofa prijeti snovima hrvatskih asova

U Rio de Janeiru sve je više zabrinutosti uoči Olimpijskih igara koje će taj grad ugostiti sljedeće godine. Glavni je razlog kvaliteta, odnosno nekvaliteta vode.

14.4.2015.
18:52
VOYO logo

Svjetski mediji navode kako će iz lagune biti uklonjena 21 tona mrtve ribe kao i da je brazilsko Ministarstvo zaštite okoliša pokrenulo istragu cijelog slučaja.

Oni tvrde da su razlog pomora riba obilne kiše i niske temperature, dok aktivisti tvrde da je za katastrofu odgovoran čovjek, odnosno zagađenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veslači su jedni od najvećih hrvatskih aduta za osvajanje olimpijske medalje, a među njima su svakako braća Sinković, Valent i Martin koji slove kao jedni od glavnih kandidata za zlato u dvojcu na pariće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laguna je s Atlantskim oceanom povezana uskim kanalom kroz koji nadire slana voda, a stanje je zabrinjavajuće jer se zbog uginule ribe u okolici širi nesnošljiv smrad. Uginula riba odvozi se kamionima, a lokalni stanovnici tvrde da se ovakav pomor događa iz godine u godinu.

"Ako vam voda uđe u čamac ili ako duboku udahnete, odmah će vam pozliti", otkrio je jedan brazilski veslač za The Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo