Tehnologija budućnosti / Milijun Skyactiv Mazdi

Image
Foto: mazda

Mazda Motor Corporation objavila je da je globalna proizvodnja tri SKYACTIV vozila, Mazde CX-5, Mazde6 i Mazde3 premašila milijun jedinica, dosegnuvši krajem ožujka 2014. ukupno 1.040.000 vozila

15.4.2014.
19:29
mazda
VOYO logo

Rezultat je ostvaren približno dvije godine i četiri mjeseca nakon početka proizvodnje Mazde CX-5 u studenom 2011. Mazda je razvila SKYACTIV tehnologiju s ciljem da svakom kupcu ponudi izvrsne ekološke i sigurnosne značajke, bez žrtvovanja užitka u vožnji.

Raspon inovativnih tehnologija rezultat je beskompromisnog zahvata u mehaniku vozila s ciljem poboljšanja učinkovitosti osnovnih komponenti koje diktiraju temeljne performanse automobila, poput motora i mjenjača, a istovremeno je smanjenja i masa vozila. Novu generaciju vozila sa SKYACTIV tehnologijom krasi Mazdin ‘KODO – duša pokreta’ dizajnerski jezik koji izražava snagu, ljepotu i napetost kretnji divljih životinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od kraja ožujka 2014. Mazda proizvodi svoja tri modela s cjelokupnom SKYACTIV tehnologijom u Japanu, Meksiku, Tajlandu i Kini, a prodaje ih u više od 100 zemalja i regija.

Proizvođač nastavlja napore kako bi proširio ponudu i planira uvesti još pet potpuno novih modela sa SKYACTIV tehnologijom do kraja fiskalne godine koja završava u ožujku 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo