MIJATOVIĆ POJASNIO: / 'Srbija je daleko od Hrvatske, njihov uspjeh nije iznenađenje i volio bih da budu u finalu'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Poslije uspjeha Hrvatske odmah sam se čuo s Modrićem i Davorom Šukerom', otkrio je Mijatović.

23.6.2016.
22:35
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Legendarni srpski nogometaš PredragMijatović jedan je od onih koji je otvoreno priznao da se divi Vatrenima. Naime, tamošnji portal Alo.rs pokušao je u razgovoru s nekadašnjim suigračem Davora Šukera dobiti odgovor na pitanje kako stoji Srbija u odnosu na Hrvatsku. Povod tomu je veliki uspjeh Vatrenih na Euru.

"Srbija je dosta slična Hrvatskoj - talent, mentalitet... Kvaliteta igrača je također slična. Obje momčadi imaju velike zvijezde koje igraju u najjačim ligama. Da bi kao i oni redovno sudjelovali na velikim natjecanjima individualne ambicije se moraju staviti na stranu i usredotočiti se na ambijent i kult reprezentacije. Srbi dosta toga mogu naučiti od Hrvata, ali od Europskog prvenstva. Koncentracija je jako bitna jer velik broj golova pada u završnici", ispričao je Mijatović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne iznenađuje ga uspjeh Vatrenih

"Možemo li uskoro krenuti nogometnim putem Hrvatske? Ne bih htio raditi usporedbu ove dvije države jer ona ne postoji. Srbija je dosta daleko od kontinuiteta kojeg ima Hrvatska. Srbija ima kvalitetu, ali to nije presudno za veliki rezultat. Potrebno je napraviti dobar plan i strategiju pa da budemo na SP-u. Ako Albanija sudjeluje na velikom natjecanju nije dobro što nas nema", kazao je. Novinara je zanimalo jesu li Mijatovića iznenadile dobre igre Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njihov uspjeh nije iznenađenje. Uvijek su na velikim natjecanjima i imaju odlične pojedince te su dobri kao momčad. Jako mi je drago što igraju ovako dobro. Sada imaju lakši put prema završnici, ali to danas ne znači puno. Ambicije su im porasle nakon pobjede nad Španjolskom, ali tu ima dobrih momčadi koje nisu u krugu favorita a dobro igraju. Poput Poljske i Walesa", dodao je Mijatović.

"Nedostaje li našim nogometašima patriotizma? Ne može im se zamjeriti privrženost dresu. Nisu oni ništa manje domoljubni od Hrvata. Moraju se poklopiti kockice kako bi rezultati bili vidljivi. I navijači moraju shvatiti da su bitan faktor i moraju ih podržavati od srca", priča Mijatović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuo se s Modrićem i Šukerom

Istaknuo je kako je Luka Modrić glavni igrač Hrvatske.

Image
Foto: AFP, KENZO TRIBOUILLARD

"Dobro je da su vidjeli da mogu i bez njega pobjeđivati, ali je on taj koji definitivno vuče ekipu", kazao je Mijatović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslije uspjeha Hrvatske odmah sam se čuo s Modrićem i Davorom Šukerom. On je moj prijatelj i drago mi je što ostvaruje ovakve rezultate sada dok je na čelu HNS-a", dodao je.

Za kraj je poručio kako je za njega favorit Španjolska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih da ispišu povijest s tri uzastopna nalsova. Šteta je što igraju s Talijanima tako rano. Baš mi je žao zbog toga. Također, želim da Hrvatska dođe do kraja kao i Portugal zbog Ronalda. Euro tek sada počinje. Želje mi je da zablistaju igrači od kojih se to očekuje. Njemačka je počela stidljivo ali na njih se uvijek mora računati", završio je.

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo