Miha: Pobediće ko bude manje grešio

Optimizam u taboru fudbalske reprezentacije Srbije

22.3.2013.
10:58
VOYO logo

Na konferenciji za medije selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović izjavio je da zna sastav koji će početi meč.

Selektor "orlova" je takođe naveo da ne razmišlja o porazu u duelu sa Hrvatskom, a još manje o eventualnoj ostavci u slučaju neuspeha u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je na izuzetno posećenoj konferenciji na zagrebačkom Maksimiru kazao da se u glavnom gradu Hrvatske oseća lepo, da je sve korektno i da se nada da će ga kao i 1999. godine napustiti u lepom raspoloženju.

- Uopšte ne razmišljam o porazu, a samim tim ni o ostavci. Pa čak i ako se desi da izgubimo, neću podneti ostavku. To nije način na koji razmišljam i radim. Kao što bi rekao moj prijatelj Vujadin Boškov, u fudbalu možes da pobediš, izgubiš i odigraš nerešeno. Došli smo da igramo fudbal, da radimo ono što najviše volimo i nadam se dobrom rezultatu - kazao je Mihajlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitaje hrvatskih novinara da li je njegova ekipa spremna na uvrede i provokacije koje će, izvesno, dobiti sa tribina, Mihajlović je rekao da njegova ekipa ne može da utiče na to.

- To nije naš problem, ali se nadam da će zagrebačka publika da bude inteligentna, isto to se nadam i za Beograd kad budemo igrali kod nas. Mi ne možemo da utičemo na to, ali možemo da svojim primerom i ponašanjem utičemo da ne bude incidenata - objasnio je Mihajlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Selektor Srbije je istakao da očekuje da na samom terenu sve prođe u najboljem redu.

- Garantujem za sebe i svoju ekipu da ćemo se ponašati u skladu sa fer-plejom i da onaj koji napravi neku glupost ili zaradi crveni karton neće više igrati za reprezentaciju. Imamo puno poverenje u organizatore. Ipak, uvek će se naći 100 ili 200 budala i kod nas i kod vas - izjavio je on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mihajlović je istakao da se nije previše bavio izborom tima hrvatskog selektora Igora Štimca i da je koncentrisan na svoju ekipu.

- Dobro se poznajemo, neće biti nekih iznenađenja. Očekujem uravnoteženu utakmicu, a radovaće se ona ekipa koja bude manje grešila i koja se izbori sa psihološkim pritiskom. Utakmica protiv Hrvatske je najvažnija samo zato što je prva sledeća. Sutra već posle nje će duel sa Škotskom biti najvažniji - istakao je Mihajlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo