LEGENDA MEĐU BESMRTNIMA / Michael Jordan u Kući slavnih

Image

Pored zvijezde Chicago Bullsa u Kuću slavnih primljeni su i nekadašnji centar San Antonio Spursa David Robinson, bivši bek Utah Jazza John Stockton, dugogodišnji trener Utaha, Jerry Sloan.

12.9.2009.
8:17
VOYO logo

SPRINGFIELD - Jedan od najboljih košarkaša svih vremen Michael Jordan u petak je primljen u košarkašku Kuću slavnih u Springfildu.

Pored zvijezde Chicago Bullsa u Kuću slavnih primljeni su i nekadašnji centar San Antonio Spursa David Robinson, bivši bek Utah Jazza John Stockton, dugogodišnji trener Utaha, Jerry Sloan, te trenerica ženske momčadi na sveučilištu Rutgers, Vivian Stringer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidno raznježeni Jordan nagradu je primio u suzama, nakon čega je održao vrlo duhovit govor u kojem je zahvalio treneru što ga je slao na klupu i Isiahu Thomasu jer ga je "pljuvao" po medijima. 

Jordana smatraju najboljim košarkašem svih vremena, međutim on je ipak malo umjereniji. "Teško je o tome govoriti, jer ja primjerice nikada nisam igrao protiv velikana kao što su Wilt Chamberlain, Elgin Baylor i Jerry West," dodao je Jordan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Tijekom 15-godišnje profesionalne karijere Jordan je u dresu Chicaga i Washingtona postigao 32.292 koša, s prosjekom od 30.12 koševa po utakmici. Jordan je Bullse predvodio do šest naslova NBA prvaka. Sedam je sezona zaredom (1987-1993) bio najbolji strijelac lige, pa potom ponovno od 1996. do 1998., a pet puta je proglašen najkorisnijim igračem lige (MVP). Na All-Star susretu nastupio je 14 puta, osvojio je dva olimpijska zlata (1984, 1992), a 2000. godine je proglašen sportašem stoljeća u izboru ESPN-a.

Zanimljivo, Jordan se dva puta povlačio iz košarke, prvi put 1994. godine, no zatim se vratio i osvojio tri naslova. Drugi put se oprostio 1998. godine, a pauza je trajala do 2001. godine kada je preselio u Washington. Igračku karijeru je definitivno zaključio 2003. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo