Mclean uskače / Medveščak ostaje bez napadača Andersona, zamjena već spremna

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hokejaši Medveščaka ostali su bez jednog od svojih najboljih napadača, Amerikanca Matta Andersona, koji je iskoristio klauzulu u ugovoru i odlazi u drugi KHL klub. Njegovo mjesto u momčadi zauzet će pak Kanađanin Kurtis McLean.

1.12.2014.
11:44
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hokejaši Medveščaka ostali su bez jednog od svojih najboljih napadača, Amerikanca Matta Andersona, koji je iskoristio klauzulu u ugovoru i odlazi u drugi KHL klub, a prazninu koju ostavlja pokušat će popuniti 34-godišnji Kanađanin Kurtis McLean.

Matt Anderson je u dosadašnjih 35 nastupa za Medveščak postigao devet pogodaka i dijelio mjesto najboljeg strijelca momčadi s Pascalom Pelletierom. Uz to je imao i 10 asistencija te bio treći igrač po zbroju bodova (19), iza Pelletiera (26) i Martina St. Pierrea (23).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Anderson je dobio priliku otići u drugi klub koji mu nudi znatno veći ugovor. On je bio vrlo dobar igrač koji je igrao u svim situacijama i htjeli smo da s nama ostane do kraja sezone. Ovo je teška situacija za nas s obzirom na promjene koje su se dogodile na rosteru, a vjerujem i za navijače. No, ako želimo biti konkurentna momčad sada i u budućnosti, nema drugog načina. Jedini razlog zbog čega smo u mogućnosti u naš klub dovesti ovakve igrače za manje ugovore je taj što im dajemo mogućnost da zaigraju za bogatije klubove. Ako im to oduzmemo i ne dopustimo im da odu za boljim ugovorom, nitko više neće htjeti igrati ovdje. No, vjerujem da smo u McLeanu pronašli dostojnu zamjenu za Andersona koja može odmah uskočiti u igru", objasnio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox razloge za novu promjenu u momčadi.

Kanadski napadač Kurtis McLean, koji je sezonu počeo u finskom Jokeritu i u 20 utakmica postigao jedan pogodak, momčadi će se priključiti u Moskvi, gdje će Medveščak u srijedu igrati protiv Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"McLean je jako dobar napadač i lider koji nam može pomoći u svim situacijama na ledu. Pokušali smo ga već potpisati i prije u ove dvije sezone. No, prošle sezone je prihvatio ponudu od Novokuznjecka koja je bila puno izdašnija. U Novokuznjecku je bio drugi najbolji igrač momčadi po broju bodova. Tijekom karijere već je igrao s Pelletierom i Popovicem u Švicarskoj, a i trener Shedden ga je trenirao na Spengler kupu te zna što od njega može očekivati i koje su mu kvalitete", predstavio je Fox novog napadača s bogatim AHL iskustvom koji je odigrao i četiri utakmice u NHL-u za New York Iskanderse i postigao jedan pogodak.

McLean će biti 22. napadač i ukupno 35. igrač koji će ove sezone nastupiti za Medveščak u KHL-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo