MATE MALEŠ ZA NET.HR: / 'Milan? Gdje početi…Donnarumma, Bonucci, Kalinić, Silva… Samo im na jedan način možemo parirati'

Image
Foto: AFP/Pixell

Nogometaše Rijeke u četvrtak na San Siru čeka najveći izazov ove sezone. U drugom kolu Europske lige gostuju kod sedmerostrukog osvajača Lige prvaka - talijanskog Milana.

27.9.2017.
10:30
AFP/Pixell
VOYO logo

Momčad Matjaža Keka utakmicu dočekuje poslije remija sa Slaven Belupom. Vezni igrač i kapetan Rijeke Mate Maleš rekao je u razgovoru za Net.hr kako je susret u Koprivnici iza njih i da su sada usredotočeni samo na Milan.

"Stanje u svlačionici je izvrsno. Čeka nas jedna utakmica o kojoj je suvišno bilo što govoriti. Moramo se što bolje spremiti, trenirati, izaći na San Siro i pružiti dobru igru. Jasno je da moramo dati svoj maksimum ako želimo parirati momčadi kao što je Milan na njihovom travnjaku", kazao je Maleš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlazak na San Siro za svakog nogometaša sigurno nosi dodatno uzbuđenje.

Vicenzo Montella dobio je ovog ljeta ogromna sredstava za pojačanja te sada u rukama ima momčad čija se vrijednost po Transfermarktu procjenjuje na 330 milijuna eura. Za ilustrtaciju ona Matjaža Keka prema njima vrijedi malo više od 21 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

23.09.2017., Gradski stadion, Koprivnica- Hrvatski Telekom Prva liga, 10. kolo, NK Slaven Belupo - HNK Rijeka. Mate Males. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

"Priprema je uvijek ista bez obzira na protivnika. Svakako, Milan je jedno od najvećih svjetskih klubova i to treba poštovati. Mi ćemo se pripremiti najbolje što znamo. Za svakog igrača san je igrati ovakve utakmice. To je ono zbog čega treniraš i za što smo igrali cijele prošle sezone", poručuje veznjak.

Rijeka u posljednje vrijeme igra promjenjivo i pitanje je može li pružiti pravi otpor talijanskom velikanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi znamo tko i što je Milan… Jednostavno, mi moramo gledati prije svega sebe i dati 100% na terenu, pa kako se kaže i više od toga… Motiva sigurno neće nedostajati, na nama je da se dobro pripremimo i na travnjaku pokažemo koliko vrijedimo", rekao je uz napomenu da je teško izdvojiti nekog pojedinca u tako velikom klubu.

"Jednostavno gdje početi…Donnarumma, Bonucci, Conti, Çalhanoğlu, Montolivio, Kalinić, Silva… Sve su to velika imena. Mi moramo biti ekipa, jedino kao kolektiv možemo parirati tako velikim imenima", jasan je Maleš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što ulijeva nadu Riječanima je da se Milan zbog dolaska velikog broja igrača još uvijek nije imala vremena uigrati. Dokaz tomu je visoki poraz od Lazija (4:1), te onaj od Sampdorije (2:0) proteklog vikenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam gledao njihovu posljednju utakmicu, imali smo trening. Ali sigurno kada dođe vrijeme ćemo je analizirati s trenerom i stručnim stožerom. Kao i uvijek maksimalno ćemo se pripremiti i na planu analize protivnika da bismo što bolje mogli parirati", kazao je veznjak.

Unatoč tomu što su iz Juventusa doveli Leonarda Bonuccija Milanova obrana ne ulijeva sigurnost. U prvih deset momčadi Serie A samo je Torino primio više golova od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je bilo što uspoređivati. To je talijanska liga. Nakon detaljnije analize i pripreme sigurno ćemo znati više. Oni se još uigravaju dosta su bili aktivni u ovom prijelaznom roku i sve je to normalno u nogometu. Kod Bonnucija, koji vrijedi više desetaka milijuna eura i doveden je iz Juventusa, sigurno nije upitna kvaliteta", smatra Maleš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimanje navijača za utakmice Rijeke ne opada. Prema nekim najavama bit će ovo rekordno gostovanje.

"To je ono najljepše od svega, koliko sam čuo prodano je više od 3500 karata. Hvala puno svim našim vjernim navijačima koji će krenuti put Milana u tako velikom broju. Uistinu ih je lijepo vidjeti na našim gostovanjima, jednostavno daju ti neku dodatnu energiju, dodatan poriv", završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo