SLALOM NA SLJEMENU / Marlies Schild treći put Snježna kraljica

Image

Ana Jelušić je na Sljemenu zauzela 11. mjesto dok je sjajna Sofija Novoselić uzela prve bodove u Svjetskom kupu.

4.1.2011.
15:54
VOYO logo

Austrijanka Marlies Schild pobjednica je sedmog izdanja Snježne kraljice, slaloma Svjetskog kupa skijašica na Sljemenu, dok je najbolja hrvatska skijašica Ana Jelušić zauzela 11. mjesto. Do prvih bodova stigla je i Sofija Novoselić osvojivši 25. mjesto.

Za najbolju slalomašicu današnjice bila je to treća pobjeda na Sljemenu nakon trijumfa 2006. i 2007. godine. Za 29-godišnju Austrijanku iz Admonta bila je to i četvrta pobjeda ove sezone u pet slaloma, te 25. u karijeri. Osim 100 bodova Schiled će za pobjedu osvojiti i 42.000 eura, te krunu koju za pobjednike zagrebačke utrke izrađuje tvrtka Samobor kristal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo mjesto osvojila je Njemica Maria Riesch sa 0.75 sekunde zaostatka, dok je treća bila Talijanka Manuela Moelgg sa 1.08 sekundi zaostatka.

Najbolja hrvatska skijašica Ana Jelušić zauzela je 11. mjesto što je njezin najbolji plasman ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do bodova je došla i Sofija Novoselić koja je zauzela 25. mjesto. Za 20-godišnju Zagrepčanku to su prvi bodovi u Svjetskom kupu. Sofija je prošle sezone ispala iz hrvatske reprezentacije i trenira sama s trenerom, a njezine nastupe financiraju roditelji. Ostvarivši rezultat karijere Sofija je postala četvrta hrvatska skijašica nakon Janice Kostelić, Ane Jelušić i Nike Fleiss koja je osvojila bodove u povijesti Svjetskog kupa.

Treća hrvatska predstavnica Tea Palić nije uspjela izboriti drugu vožnju. U prvoj je zauzela 39. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema procjeni organizatora, utrku ženskog slaloma na Sljemenu je pratilo oko 9.000 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo