Olimpijada nikad bliža / Marin Ranteš najbolji BMX vozač na svijetu: 'Osjećaj je nestvaran, kao da sanjam'

Uz veliki trud i stalne treninge gotovo ništa ne stoji na putu ostvarenja Marinovoj želji za plasman na Olimpijske igre

5.11.2018.
20:15
VOYO logo

Naš najbolji BMX vozač Marin Ranteš postao je i najbolji BMX vozač svijeta. U ukupnom poretku svjetskog kupa tijekom godine je osvojio najviše bodova i time osigurao pobjedničko postolje. 

Iako je još uvijek u Kini, uspjeli smo ga uloviti i provjeriti kakvi su njegovi planovi za budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam osjećaj kao da još uvijek sanjam, nestvarno je jer nekako je prebrzo došlo, ali mislim da ću shvatiti kroz par dana. Sretan sam i zadovoljan samo još nije u mojoj glavi", rekao je Ranteš za RTL.

Na pobjedničko postolje svjetskog kupa zasjeo je nakon izvrsnih nastupa i najviše prikupljenih bodova u Japanu, Francuskoj, Kanadi i Kini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, odmora nema! Već idućeg vikenda čeka ga Svjetsko prvenstvo u Kini, a sve je bliži i njegov san o Olimpijskim igrama. 2020. u Tokiju samo 9 vozača BMX-a dobit će priliku natjecati se.

"Imam veliku šansu biti na Olimpijskim igrama. To je blizu još godinu i pol i jedino što trebam je biti dobar na biciklu, ostvarit dobre rezultate i siguran sam da to mogu u dobroj sam formi i trebam to sad iskoristiti", rekao je najbolji vozač svijeta.
Ništa od ovoga ne bi uspio bez obitelji koja mu je najveća podrška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Putovanja, spavanja po indorima, skejtparkovima, podovima, ali nisam shvatila to kao odricanje nego kao podrška, uzivala sam. Ponosna sam, sretna sam ne mogu vjerovat da onako mali Marin iz malog Varazdina da je postigao takav rezultat", rekla je Marinova majka Sunčica.

Ovaj 23-godišnjak u BMX zaljubio se kad mu je bilo 13. Svoje prve trikove naučio je u  Varaždinu, a iako u posljednje vrijeme trenira u Americi, uvijek se veseli povratku kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je to ljubav na prvi pogled kad sam vidio to nagovorio sam mamu da mi kupi prvi BMX i takoje sve počelo. Ako si uporan i stvarno nešto želiš jedini neprijatelj si sam sebi jer sve što želiš se može ostvariti", zaključio je Ranteš.

A uz veliki trud i stalne treninge gotovo ništa ne stoji na putu ostvarenja Marinovoj želji za plasman na Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike