PUC KAO PUTOKAZ ZA BUDUĆNOST / Mamić: Otišao je najveći sportaš s ovih prostora

U društvu obitelji, brojnih poznatih sportaša i sportskih djelatnika održana je komemoracija za legendarnog rukometaša Iztoka Puca u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.

3.11.2011.
16:28
VOYO logo

Svi okupljeni prisjećali su se Pucovih sjajnih utakmica dok je igrao za Borac, Zagreb, Celje i tri različite zemlje, Jugoslaviju, Hrvatsku i Sloveniju. Tijekom karijere osvojio je 18 prvenstava, s dvije države nastupio je na Olimpijskim igrama te osvajao medalje na europskim i svjetskim prvenstvima. Slovenski olimpijski odbor i Hrvatski te Slovenski rukometni savezi osnovat će nagradu 'Iztok Puc' koju će dobiti najdarovitiji mladi rukometaš do 18 godina.

"Iztok je bio stvarno veliki igrač, ali još veći čovjek i dobar prijatelj i sigurno ga ni ja, ni kao cijela rukometna javnost ni sportska javnost neće dugo zaboraviti." kazao je njegov dugogodišnji suigrač Nenad Kljaijić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov šogor Zdravko Mamić rekao je: "Kad sam gledao ove slike na ekranu, onda sam shvatio da je otišao među nama najveći sportaš, ne samo sa prostora Hrvatska, nego i one bivše države. Ti klupski trofeji, to igranje za tri reprezentacije na velikim takmičenjima pokazuju da jeon bio najveći sportaš. Ja se samo nadam da će njegovo ime i njegovo djelo biti putokaz i napajanje generacijama koje dolaze", zaključio je izvršni predsjednik Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo