Zoran brani brata / Mamić: Dinamo godinama na Poljudu doživljava neugodnosti

Image
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

'U Splitu smo u ovih devet godina doživjeli jako puno neugodnosti u loži-vrijeđanja, omalovažavanja, pljuvanja i gađanja raznim predmetima, čak i mobitelima, rekao je trener Dinama.

22.3.2014.
19:15
Ivana Ivanović/Pixsell
VOYO logo

Treneri Hajduka i Dinama Igor Tudor i Zoran Mamić ocijenili su da je današnja pobjeda Dinama 2-0 u derbiju HNL-a u Splitu zaslužena, ali je trenera Zagrepčana upozorio kako njegova momčad godinama doživljava neugodnosti na Poljudu.

"Ovo je velika i zaslužena pobjeda Dinama koji je bio dominantan. Presudila je naša kvaliteta, bolji ulazak u utakmicu, veće samopouzdanje, mirnoća i kvalitetnija pas igra moje momčadi“, rekao je Zoran Mamić nakon utakmice na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na novinarska pitanja u vezi današnjeg događanja u svečanoj loži na Poljudu gdje se njegov brat i izvršni predsjednik Dinanama Zdravko Mamić verbalno sukobio s domaćim navijačima te je morala intervenirati i policija, Zoran Mamić je rekao kako „nema oči na leđima“ i nije vidio što se danas zbivalo, ali da već devet godina otkako se iz Njemačke vratio u Dinamo, na Poljudu, po njemu, doživljava neugodnosti, te da ne treba njegova brata Zdravka stavljati u prvi plan.

„U Splitu smo u ovih devet godina doživjeli jako puno neugodnosti u loži-vrijeđanja, omalovažavanja, pljuvanja i gađanja raznim predmetima, čak i mobitelima. Treba postaviti pitanje zašto se to dešava u loži tako velikog kluba kao što je Hajduk, a u Maksimiru Hajduk nikada nije doživio nešto slično. Split je veliki grad, Hajduk je veliki klub, ali uvrede kakve mi doživljavamo ovdje iz godine u godinu su sramota za ovaj grad, odnosno sramota za ljude koji dolaze na stadion“, rekao je Zoran Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit je li primjereno da se izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić, kako je naveo novinar, tuče na tribinama, Zoran Mamić je kazao da ako je njegov brat Zdravko izazvao „onda je on kriv, ali ja sam siguran da nije izazvao jer znam što se dešava u toj loži“.

Igor Tudor je kazao da je Dinamo danas bio bolji i zasluženo pobijedio, dok je Hajduk bio slab, ali unatoč tomu, nema što zamjeriti svojim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrači Hajduka su danas imali želje i volje, ali Dinamovi igrači su bili brži i snažniji u dvobojima“, kazao je Tudor.

Nije želio komentirati današnja događanja na Poljudu u vezi s Zdravkom Mamićem rekavši da ih nije vidio. Komentirajući isključenje pomoćnog trenera Hajduka Jurice Vučka u 17 minuti utamice, Tudor je kazao kako se Vučko ljubaznom primjedbom obratio sucu „bez psovki ili vulgarnih napada“, ali ga je sudac poslao na tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku današnje utakmice na sjevernom dijelu tribina Poljuda navijači Hajduka su crno bijelim papirima ispisali duž cijelog tog dijela stadiona golem natpis - "HNS mafijo“.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo