SINDIKAT U CENTRU PAŽNJE / Maleš žestoko odgovorio na Šimićeve optužbe

Image
Foto: PIXSELL

Vodstvo nogometnog kluba Hajduk danas je odbacilo optužbe Hrvatske udruge "Nogometni sindikat" (HUNS) kako su igrači splitske momčadi koji su odbili smanjenje ugovora izvrgnuti pritiscima i ucjenama.

20.2.2012.
18:08
PIXSELL
VOYO logo

SPLIT - "U potpunosti odbacujemo optužbe o ucjeni i vršenju pritiska na naše igrače! Eventualne primjedbe od strane igrača mogu doći i zbog njihovog nezadovoljstva oko posudbe drugom klubu, no ako HNK Hajduk tako odredi, to su obvezni prema ugovoru o profesionalnom igranju kojeg imaju s klubom i o tome nema pogovora. Riječ je o ugovornoj obvezi", navodi se u Hajdukovom priopćenju.

Vodstvo Hajduka ističe kako nije zaprimilo nikakav dopis od HUNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prilično je nekoretkno prema članovima Sindikata i široj javnosti da se ovako teške optužbe direktno plasiraju u medije bez prethodnog kontakta i provjere s klubom", navodi se u priopćenju Hajduka.

Ovakva reakcija iz Hajduka uslijedila je nakon današnjeg priopćenja HUNS-a u kojem se "oštro osuđuje" što su nogometaši Hajduka koji su odbili "rezanje" ugovora izvrgnuti "pritiscima, ucjenama i odvojenom treniranju od ostatka ekipe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treniranje odvojeno od prve momčadi je oblik neprihvatljivog ponašanja klubova, a organizacije poput Europske komisije, Europola, Europarlamenta i FIFproa svrstavaju takve prakse u svojevrsne oblike diskriminacije, mobinga i radnog nasilja", upozorava HUNS.

HUNS je također oštro i bez zadrške osudio ponašanje dijela navijača Dinama, koji su, kako se navodi u priopćenju, rasističkim hukanjem provocirali igrača HenryjaBellea na utakmici Istra - Dinamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo