USUSRET MIROVINI / Maldini ostaje u nogometu i nakon nogometa

Image

Nakon 25 godina vjernosti Milanu odlučio je objesiti kopačke o klin. Ipak San Sirom će i dalje kročiti Maldini. Riječ je o Paolovom sinu Christianu.

17.4.2009.
15:15
VOYO logo

S deset je godina Paolo Maldini postao nogometaš Milana, sa 16 debitirao za njihov prvi sastav, a posljednju će utakmicu karijere odigrati 31. svibnja ove godine. Ne spriječi li ga ozljeda ili sudačka javna opomena, Maldini bi sjajnu karijeru nakrcanu brojnim trofejima trebao okončati u susretu posljednjeg kola Serije A, odnosno u utakmici u kojoj će u Firenci snage odmjeriti domaća Fiorentina i Milan. Bit će to posljednja profesionalna utakmica legendarnog igrača "rossonera", kapetana momčadi kojeg će mnogi uzeti za primjer profesionalizma u bespoštednoj nogometnoj igri.

"Neću više igrati, ne može se čovjek boriti protiv prirode", još je jednom nagovijestio kraj Maldini, kojem će posljednja utakmica karijere stići 26 dana prije 41. rođendana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Izgubio bih se da sam ikada promijenio klub", dodao je rođeni Milanez, koji je čak u 126 navrata oblačio nacionalni dres po čemu je rekorder . Maldini je u jedno siguran, nakon profesionalne karijere nogometaša neće slijediti put svoga oca Cesarea i zasjesti na klupu. Ipak, volio bi ostati blisko vezan uz "najvažniju sporednu stvar na svijetu".

"Posjedujem tekstilnu tvrtku, a i uložio sam u nekretnine. Ipak, ne mogu se zamisliti daleko od nogometa, no sigurno ne i na poziciji trenera", zaključio je Maldini, čiji se sin Christian sprema nastaviti "obiteljski posao" u Milanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ondje bi jednoga dana kada odraste trebao nogom kročiti po već utabanim stazama svoje obitelji na San Siru. Jer, podsjetimo, dubok je trag tamo ostavio njegov djed Cesare, a zasigurno neizbrisiv i otac mu Paolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo