lijepa priča / Majka dviju djevojčica pripremila senzaciju: šokirala olimpijsku pobjednicu

Image
Foto: AP Images

Potkonen, koja ima 35 godina i majka je dviju djevojčica, pobijedila je pet godina mlađu Irkinju sudačkim preglasavanjem 2-1

16.8.2016.
9:27
AP Images
VOYO logo

Finska boksačica Mira Potkonen priredila je senzaciju na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru pobijedivši u kategoriji do 60 kg aktualnu olimpijsku pobjednicu, te višestruku svjetsku i europsku prvakinju Irkinju Katie Taylor.

Potkonen, koja ima 35 godina i majka je dviju djevojčica, pobijedila je pet godina mlađu Irkinju sudačkim preglasavanjem 2-1 (37-39, 38-38, 39-37).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to šok za sve u dvorani, a ponajviše za Taylor koja je pet puta bila svjetska prvakinja, a šest puta europska prvakinja.

"Užasno sam razočarana. Mislim da sam bila bolja, no suci nisu tako bodovali. Vjerovala sam da mogu obraniti zlato iz Londona", kazala je Taylor, jedna od najpopularnijih sportašica u domovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finkinja je pobjedom izborila plasman u polufinale i osigurala najmanje broncu.

"Presretna sam. Dobro sam se pripremila za ovu borbu i plan smo uspjeli realizirati," kazala je Potkonen koja je do sada najveći uspjeh ostvarila ove godine na svjetskom prvenstvu u Astani gdje je bila treća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo