prigodna svečanost / Macron ispratio Francuze na SP u Njemačku i Dansku: 'Računam na vas, učinite nas ponosnima'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Francuzi su jučer otputovali na SP u Njemačkoj i Danskoj, a ispratio ih je francuski predsjednik Macron

10.1.2019.
12:00
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Francuska rukometna reprezentacija i ovog je Svjetskog prvenstva, kao i uvijek, među glavnim favoritima za naslov prvaka.

Pred sam početak 26. izdanja svjetske rukometne smotre, u pariškom predgrađu Créteilu u srijedu je organizirano svečano otvorenje nacionalne rukometne kuće kojem su nazočili i francuski reprezentativci prije nego su krenuli put Berlina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inauguraciji su nazočili reprezentativci A i U-21 reprezentacije, a na događaju se pojavio i francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Francuski mediji, s obzirom na višetjedne prosvjede i demonstracije Žutih prsluka, sa zanimanjem su popratili Macronovo rezanje crvene vrpce i službeno otvorenje nove zgrade francuskog rukometa, kao i rukovanje s francuskim reprezentativcima i članovima stručnih stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala vam na dosadašnjim rezultatima na koje smo izuzetno ponosni. Računam na vas da nas i dalje činite ponosnima. Imate našu podršku", poručio je Emmanuel Macron okupljenim reprezentativcima i izborniku Didieru Dinartu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj Francuska otvara s Brazilom u petak u Berlinu (20:30). U grupi A još će se susresti sa Srbijom, Korejom, Njemačkom i Rusijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo