Mondial de l'Automobile 2012 / Ma kakva kriza?! U Parizu spektakl na četiri kotača!

Image

Dva dana prije otvorenja pariški salon automobila ugošćuje predstavnike medija koji su i ove godine svjedoci brojnim velikim premijerama, kako potpuno novih, tako i obnovljenih modela te brojnih koncepata koji nikad neće na ceste.

28.9.2012.
11:00
VOYO logo

Automobile i proizvode izlaže više od 214 izlagača iz više od 20 zemalja.

Na medijima i publici već dobro poznatoj pariškoj adresi Porte de Versailles sutra, u subotu 29. rujna, se otvara ovogodišnja međunarodna izložba automobila, pariški Mondial.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošlo izdanje, održano 2010,. (održava se svake druge godine) obišlo je brojkom ravno 1.269.467 posjetitelja. Prema najavama, ove godine će svoje automobile i proizvode izložiti više od 214 izlagača iz više od 20 zemalja.

Image

Lamborghini Gallardo

Iako su najveće novosti već ranije najavljene, bilo samo press obavijesti ili prezentacijom za novinare, salon i atmosfera koja tamo vlada nešto su što se treba doživjeti i što mi, specijalizirani auto novinari, s veseljem obilazimo, koliko god da je naporno odvoziti 1500 kilometara do Pariza i isto toliko natrag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Jaguar F-Type

Razvidno je kako, iako brojke još uvijek variraju iz mjeseca u mjesec na nestabilnom europskom tržištu, kako je na Starom kontinentu recesija stvar prošlosti. Na prošlom salonu nije bilo nekih proizvođača, ali ove godine su se vratili.

Ekologija je i dalje riječ koja se često čuje. Električni, hibridni, štedljivi automobili, s malim emisijama štetnih tvari ove su godine zauzeli glavna mjesta. Posjetitelji će ta napredna vozila moći isprobati na kraćoj vožnji, a njima je namijenjen dvostruko veći prostor nego prije dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Bentley Continental GT3

Međunarodni salon automobila u Parizu 2012. otvoren je za javnost od 29. rujna do 14. listopada od 10 do 20 sati, a 4, 5.,11. i 12. listopada od 10 do 22 sata. Cijena ulaznice za odrasle je 13 eura, za studente i djecu od 10 do 18 godina 7 eura, dok djeca do 10 godina imaju besplatan ulaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo