Lukić i Vesić pod istragom zbog malverzacija u Zvezdi

MUP Srbije ušao u trag Vesićevim nezakonitim radnjama

20.1.2013.
13:55
VOYO logo

Specijalni antikorupcijski tim MUP-a Srbije otvorio je istragu zbog malverzacija u Crvenoj zvezdi, teških nekoliko desetina miliona evra, a glavni cilj je razotkrivanje zloupotreba u radu bivšeg predsednika Vladana Lukića i njegovog savetnika Gorana Vesića, piše Blic.

- U Crvenu zvezdu inspektori su ušli u sredu i trenutno se radi na prikupljanju podataka. Određena informacija već postoji, manjak novca je utvrđen i sada se vodi istraga - kažu u MUP-u Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istraga policije trenutno je usmerena na Lukića i Vesića, a saznanja ovog izvora ukazuju da je Vesić zbog sumnji da je učestvovao u raznim zloupotrebama odranije pod istragom policije, zbog čega je bio i prisluškivan.

Policija sumnja da je Vesić, nekad istaknuti funkcioner Demokratske stranke, učestvovao u nameštanju fudbalskih utakmica, kao i u nezakonitostima u prodaji igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Specijalni antikorupcijski tim najviše interesuju sumnje da je Vesić učestvovao u izdavanju lažnih menica bankama, kao i da stoji iza sumnjivih marketinških ugovora sa Agrobankom, čiji su funkcioneri u pritvoru – otkrio je izvor "Blica".

Istraga policije vodi se i oko poslovanja privatne agencije Vesićeve supruge, koju je, kako se pretpostavlja, Crvena zvezda mesečno plaćala nekoliko hiljada evra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lukić i Vesić u Zvezdi su bili od 2009. do prošle godine, kada su smenjeni, nakon čega su organizovani izbori za predsednika kluba, a potom na tu funkciju imenovan Dragan Džajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo