NIKADA VIŠE / Luis Suarez se javno ispričao zbog vrijeđanja

Image
Foto: BPI

Napadač Liverpoola Luis Suarez ispričao se svima koji su se uvrijedili jer je upotrijebio riječ "negro" te obećao da to više nikada neće ponoviti u Engleskoj.

5.1.2012.
13:28
BPI
VOYO logo

Urugvajski nogometaš Luis Suarez, koji je kažnjen s osam utakmica neigranja zbog rasističkog napada na Francuza Patricea Evru, ispričao se javno svima koji su se osjetili uvrijeđenima jer je upotrijebio riječ "negro" (crnac na španjolskom).

"Nisam nikada upotrijebio tu riječ u pogrdnom smislu i ako je to nekoga uvrijedilo želim se ispričati", kazao je urugvajski nogometaš u priopćenju koje je objavljenom u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Više nikada neću upotrijebiti tu riječ u prvenstvenim utakmicama u Engleskoj", dodao je.

U više navrata od incidenta koji se dogodio 15. listopada u prvenstvenoj utakmici između Manchester Cityja i Liverpoola Urugvajac se branio tvrdnjom da riječ "negro" nema rasističko obilježje u njegovoj zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U mojoj zemlji je riječ "negro" nešto što se koristi često i ne nosi oznaku nedostatka poštovanja", objasnio je u svom priopćenju Luis Suarez, inzistirajući kako ta sporna riječ nije nosila nikakvo rasističko obilježje kada ju je on upotrijebio.

Suarez je zaradio zabranu igranja u osam utakmica zbog incidenta u kojem je, kako tvrdi Engleski nogometni savez (FA) u svom izvješću, sedam puta upotrijebio spornu riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suarez, kojeg je Liverpool kupio u siječnju 2011. za 23 milijuna funti (27,5 milijuna eura) od Ajaxa, zabio je osam golova u 19 utakmica za engleskog prvoligaša ove sezone.



Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo