SARKOZY FAVORIT / 'Ludi' Eric želi biti francuski predsjednik

Image

Eric Cantona želi se kandidirati za francuskog predsjednika na ovogodišnjim izborima i pokušava prikupiti potrebne potpise kako bi to učinio, objavio je list Liberation.

10.1.2012.
10:44
VOYO logo

Bivši napadač Manchester Uniteda, Eric Cantona, kojem je za službenu kandidaturu za predsjednika države potrebna podrška 500 izabranih javnih dužnosnika do kraja veljače, poslao je pismo gradonačelnicima francuskih gradova u kojem sebe opisuje kao "angažiranog građanina" i traži njihovu potporu, piše Liberation.

"Ta angažiranost obvezuje me da govorim, iskrenije nego inače, a opet s osjećajem odgovornosti, u vrijeme kada je naša zemlja suočena s teškim izborima koji će biti odlučujući za našu budućnost", kaže se u Cantoninom pismu, kako ga citira list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cantona je u pismu osudio ograničene mogućnosti za mlade u Francuskoj i socijalne nepravde koje su "prečeste, prenasilne, presustavne".

Francuski predsjednički izbori održat će se krajem travnja, a eventualni drugi krug početkom svibnja. Najveći su favoriti aktualni predsjednik Nicolas Sarkozy i kandidat oporbenih socijalista Francois Hollande.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak i ako Cantona uspije prikupiti 500 potrebnih potpisa, imat će gotovo nemoguću zadaću probiti se u drugi krug kao neovisni kandidat, bez potpore velike stranke.

Ovo nije prvi put da Cantona pokušava usmjeriti pažnju javnosti na socijalne nepravde. U prosincu 2010. pozvao je sve Francuze da povuku svoje ušteđevine iz banaka zbog njihove uloge u razvoju globalne financijske krize. Poziv je imao slab odjek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo