Lucija Zaninovic: 'Glavni je cilj plasman na OI u Riju'

Hrvatska taekwondo reprezentativka Lucija Zaninovic je izjavila kako joj je glavni cilj plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016.

3.9.2014.
15:03
VOYO logo

"Moj cilj je plasman na OI u Riju i maksimalno sam tomu posvecena", rekla je Lucija Zaninovic na konferenciji za novinare. Napomenula je kako se dvoumila hoce li uopce putovati u kazahstansku Astanu jer joj je bilo oziljedeno desno stopalo, ali je zahvaljujuci intervenciji njenih lijecnika ta ozljeda sanirana sto joj je omogucilo nastup na tom natjecanju i osvajanje prvog mjesta.

"Konkurencija u Astani je bila jaka, sretna sam zbog osvojene zlatne medalje koja me trenutacno digla na prvo mjesto kvalifikacija za OI u Riju, ali ja sam svjesna da je to prvo mjesto relativno i ono se brzo moze istopiti ako ne ostvarim dobre rezultate na sljedecim kvalifikacijskim natjecanjima", kazala je Lucija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je istaknula kako joj je trenutacni plan dobar nastup na sljedecem Grand Prix turniru kroz mjesec i pol dana u Manchesteru, te dobar rezultat na finalnom Grand Prix turniru u Meksiku u prosincu ove godine, jer pobjeda na finalnom turniru donosi cak 80 kvalifikacijskih bodova za OI.

"Na Olimpijske igru u Riju plasirat ce se sest najboljih sa kvalifikacijskih natjecanja i maksimalno cu se truditi da mi konkurentkinje ne ugroze odlazak na Olimpijadu", porucila je Lucija Zaninovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada taekwondoasica Ivana Babic, koja je na nedavnim Olimpijskim igrama mladih u Nanjingu osvojila zlatnu medalju u kategoriji do 55 kilograma, a u ozujku ove godine je postala juniorska svjetska prvakinja, danas je izjavila kako je presretna zbog osvajanja tih dvaju zlatnih odlicja unatoc ozljedama koje su je mucile.

Ivana Babic je i ovogodisnja dobitnica nagrade "Drazen Petrovic" kao najbolja mlada spoprtasica u Hrvatskoj. Rekla je kako joj ta nagrada daje poticaja da i dalje nastavi trenirati i postizati nove uspjehe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sestre Lucija i Ana Zaninovic su moj uzor i dat cu sve od sebe da dostignem njihove uspjehe“, porucila je Babic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo