DRUGO PRETKOLO LIGE PRVAKA / LP: Dinamo protiv Luke Koper

Image

Dinamo i Koper su prošlog tjedna odigrali prijateljsku utakmicu, a 'modri' su slavili 1:0 pogotkom Mathiasa Chage.

21.6.2010.
10:41
VOYO logo

U drugom pretkolu Lige prvaka Dinamo će igrati protiv slovenske momčadi Luka Koper. Prva utakmica na rasporedu je 13. ili 14. srpnja u Zagrebu, a uzvrat je tjedan dana poslije u Sloveniji.

Prođe li Dinamo slovensku momčad, treći krug kvalifikacija na rasporedu je 27./28. srpnja i 3/4. kolovoza. Pobjednik iz trećeg kruga ulazi u play off za ulazak u Ligu prvaka, dok poraženi iz trećeg pretkola ide u kvalifikacije za ulazak u Europsku ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Dinamo i Koper su prošlog tjedna odigrali prijateljsku utakmicu, a 'modri' su slavili 1:0 pogotkom Mathiasa Chage.

Koper je protekle sezone po prvi put u povijesti osvojio slovensko prvenstvo, a u svojoj riznici trofeja ima i dva naslova pobjednika Kupa iz 2006. i 2007. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva puta su nastupili u Intertoto kupu, te tri puta u Kupu Uefa u kojem su sva tri puta ispali u prvom pretkolu. Prije sedam godina Koper je u prvom kolu Intertoto kupa izbacio Zagreb. Momčad Luke Koper vodi Nedžad Okčič, a u svojim redovima imaju i bivšeg Dinamovca Kristijana Polovaneca, te bivšeg igrača Rijeke Igora Novakovića.

Dinamo se po treći puta u pretkolima Lige prvaka sastaje sa slovenskim momčadima, 2003. su u 2. pretkolu izbacili Maribor, a 2007. godine, ponovno u 2. pretkolu, eliminirali su Domžale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo