OTKAZANE 43 UTAKMICE / Lock-out i dalje na snazi u NBA-ju

Image

U petak je objavljeno kako su NBA klubovi odlučili otkazati 43 pripremne utakmice u predsezoni čime je sve izglednija odgoda početka nove sezone najjače košakaške lige svijeta.

24.9.2011.
14:17
VOYO logo

Odgoda početka nove NBA sezone sve je izglednija nakon što su klubovi u petak objavili da otkazuju 43 pripremne utakmice u predsezoni, što je neposredna posljedica lock-outa koji je na snazi od 1. srpnja.

Do sada, kao jedina posljedica lock-outa, kojeg su nametnuli vlasnici klubova, po medijima se samo govorilo o prelasku nekih košarkaških zvijezda u Europu, kao što je bio slučaj s Deronom Williamsom koji je prešao u turski Besiktas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, stvarnost za NBA sada postaje ružnija, nakon što su u petak otkazane 43 od 114 pripremnih utakmica, koje su se trebale početi igrati u ponedjeljak, čime se ozbiljno dovodi u pitanje početak regularne sezone.

Uzrok lock-outa je bio istek postojećega kolektivnog ugovora i činjenica da dvije suprotstavljene strane, udruga poslodavaca (vlasnici NBA klubova) i sindikat igrača, nisu pronašli rješenje oko njegova produljenja. Igrači i vlasnici nisu se uspjeli dogovoriti ni po jednoj temeljnoj točki sporazuma, od kojih je najveći problem gornja granica budžeta (salary cap).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo