DRUŠTVO ODABRANIH / Lindsey Vonn stala uz bok Janici Kostelić

Image

Američka skijašica Lindsey Vonn tek je peta skijašica u povijesti koja je slavila u svih pet disciplina u alpskom skijanju čime je postala dio odabranog društva vrhunskih sportaša.

22.10.2011.
14:46
VOYO logo

Pobjedom u veleslalomu u austrijskom Soldenu američka skijašica Lindsey Vonn postala je tek peta skijašica u povijesti koje je slavila u svih pet disciplina u alpskom skijanju.

Amerikanka se tako pridružila našoj Janici Kostelić, Austrijanki Petri Kronberger, te Šveđankama Anji Paerson i Pernilli Wiberg koje također imaju pobjede u spustu, veleslalomu, slalomu, super-g i kombinaciji. Najbolja hrvatska skijašica i Austrijanka Kronberger jedine su skijašice koje su u svih pet disciplina slavile u istoj sezoni. Janici je to uspjelo 2005-06., a Austrijanki 1990-91.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vonn je u karijeri ostvarila 42 pobjede pri čemu 21 u spustu, 14 u super-g, četiri u kombinaciji, dvije u slalomu i jednu, današnju u veleslalomu.

"Presretna sam otvaranjem sezone, posebice nakon problema koje sam imala s ozljedom kuka. Ovaj nastup donio mi je dodatno samopouzdanje uoči nastavka sezone," kazal je 27-godišnja Amerikanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U muškoj konkurenciji pobjede u pet disciplina ostvarilo je pet skijaša - Austrijanac Günther Mader, Norvežanin Kjetil André Aamodt, Amerikanac Bode Miller, Švicarac Pirmin Zurbriggen i Luksemburžanin Marc Girardelli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo