RIJEČ SKIJAŠKE LEGENDE / Lijepa Slovenka može ući u povijest

Image
Foto: tocnoto.si

Umirovljena austrijska skijaška zvijezda Hermann Maier smatra da bi vodeća skijašica Svjetskog kupa, Slovenka Tina Maze, ove sezone mogla osvojiti 2.000 bodova, što nije uspjelo niti jednoj skijašici u povijesti.

16.1.2013.
9:00
tocnoto.si
VOYO logo

Legendarni 'Herminator' jedini je stigao do 2000 bodova, i to u sezoni 1999/2000. Tina Maze trenutačno nakon 21 od 37 utrka ove sezone na 'kontu' ima 1334 bodova, a novih 45 je osvojila sinoć u slalomskoj utrci u Flachauu.

"Maze je ove sezone moćna. Odlično se pripremila za sezonu i vrlo lako bio mogla oboriti moj rekord", rekao je 40-godišnji Herman Maier koji je tijekom karijere četiri puta bio pobjednik Svjetskog kupa, osvojio je dvije zlatne olimpijske medalje, te ostvario ukupno 54 pobjede u Svjetskom kupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenska skijašica je ove sezone upisala šest pobjeda, a još se sedam puta uspinjala na jednu od stepenica pobjedničkog postolja. Drugoplasirana Njemica Maria Höfl-Riesch ima gotovo 600 bodova zaostatka. Osim u ukupnom poretku Svjetskog kupa, Maze vodi i u poretku veleslaloma i kombinacije, dok je u super-G i slalomu na drugom mjestu.

Image
Foto: Facebook

Inače, pobjednica slaloma Svjetskog kupa u austrijskom Flachauu bila je Mikaela Shiffrin, dok je jedina hrvatska predstavnica Sofija Novoselić osvojila 52. mjesto i ostala je bez plasmana za drugu vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada djevojka iz Colorada je u Flachau stigla do drugog uzastopnog slalomskog trijumfa nakon slavlja na zagrebačkom Sljemenu i trećeg u posljednja četiri slaloma nakon što je bila najbolja i u Äreu.

Drugo mjesto osvojila je Šveđanka Frida Hansdotter sa 85 stotinki sekunde zaostatka, dok je treća bila Finkinja Tanja Poutiainen sa 1:10 sekunde zaostatka. Vodeća u ukupnom poretku svjetskog kupa Tina Maze zauzela je peto mjesto, dok najbolja u prvoj vožnji Njemica Maria Hoefl-Riesch nije završila drugu vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Maze sa 1334 boda, druga je Hoefl-Riesch sa 744 boda, a treća Austrijanka Kathrin Zettel sa 597 bodova. U poretku slaloma vodi Shiffrin (436) ispred Maze (355) i Slovakinje Veronike Velez Zuzulove (305).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo