samo se zabavljao / Lewis Hamilton zbog špricanja hostese suočen s optužbama za seksizam

Image
Foto: Youtube

Hamilton je u trenucima euforije na slavljeničkom podiju otvorio šampanjac, a zatim njime pošpricao hostesu što je izazvalo brojne negativne komentare javnosti na društvenim mrežama

17.4.2015.
13:36
Youtube
VOYO logo

Britanski vozač Formule 1 Lewis Hamilton, koji vozi za momčad Mercedesa, suočen je s brojnim napadima udruga koje se bore protiv seksizma zbog poteza koji je napravio nakon slavlja na utrci Velike nagrade Kine.

Hamilton je naime, u trenucima euforije na slavljeničkom podiju otvorio šampanjac, a zatim njime pošpricao hostesu, što je izazvalo brojne negativne komentare javnosti na društvenim mrežama.

"Lewis bi se trebao ispričati. Ovaj primjer pokazuje problem žena koje su prikazane kao seksualni objekti", izjavila je predstavnica kampanje protiv seksizma Roz Hardie, no Hamilton se branio rekavši kako je cijela situacija pogrešno protumačena.

"Nisam mnogo čitao o kritikama pa mi to nije pokvarilo sjajnu pobjedu. Nikad ne bih nikog namjerno osramotio niti ponizio. Bio sam uzbuđen i to je sve bio dio zabave", rekao je Britanac.

Zamjerila mu nije ni hostesa Liu, koja je bila žrtva njegova nestašna veselja.

"To je trajalo sekundu ili dvije, nisam mnogo razmišljala o tome. Strani mediji puno više pišu o tome nego domaći. Rekli su mi da stojim na podiju i ja sam to napravila", izjavila je 22-godišnjakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo