real ostao kratak / Leo Messi srušio Atletico na Vicente Calderonu i donio Kataloncima novi naslov

Image
Foto: AP Images

Barcelona je u posljednja dva kola ušla s četiri boda prednosti pred Realom i pobjeda na Vicente Calderonu donijela im je prvi trofej pod vodstvom Luisa Enriquea

18.5.2015.
8:16
AP Images
VOYO logo

Pogotkom Lea Messija nogometaši Barcelone su u 37. kolu španjolskog prvenstva slavili s 1-0 na gostovanju kod madridskog Atletica te prije posljednjeg kola osigurali 23. naslov prvaka, unatoč visokoj 4-1 pobjedi Real Madrida na gostovanju u Barceloni kod Espanyola.

Barcelona je u posljednja dva kola donijela četiri boda prednosti pred Realom i pobjeda na Vicente Calderonu donosila je prvi trofej Kataloncima pod vodstvom Luisa Enriquea. Pogodak vrijedan tri boda i novog naslova postigao je u 65. minuti Leo Messi na asistenciju Pedra koji je u udarnoj postavi zaigrao umjesto Urugvajca Luisa Suareza. Bio je to 41. Messijev pogodak ove sezone u španjolskoj Primeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Rakitić je do 87. minute bio u igri, kad ga je zamijenio Rafinha, dok je u domaćoj momčadi Marijo Mandžukić počeo utakmicu na klupi, a u 72. minuti zamijenio Ardu Turana, ali nije se našao u prilici za postizanje pogotka. Unatoč porazu, Atletico je ostao na trećem mjestu s tri boda više od Valencije koja je kod kuće odigrala samo 1-1 protiv Celte Vigo.

Igrači Reala nadali su se porazu Barcelone kojim bi utrka za naslov ostala otvorena do posljednjeg kola. No, iako je Cristiano Ronaldo (59, 83, 90+1) postigao još jedan 'hat-trick' te stigao do ukupnog zbroja od 45 pogodaka u prvenstvu, a Madriđani slavili s 4-1 na gostovanju kod Espanyola, scenarij o neizvjesnom posljednjem kolu nije se ostvario.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U borbi za opstanak važnu je gostujuću pobjedu ostvarila Granada koja je s 3-0 slavila kod Real Soceidada. Strijelci su bili El Arabi (74), Ibanez (79) i Rochina (88). Granda je pobjegla iz opasne zone, baš kao i Deportivo nakon domaće 2-0 pobjede nad Levanteom. Almeria koja je poražena u Sevilli s 2-1 i Eibar koji je remizirao (1-1) na gostavanju kod Getafea ostali su u zoni ispadanja s 32 boda, a posljednja Cordoba se već odavno pomirila s odlaskom među drugoligaše.

U posljednjem kolu Granada dočekuje madridski Atletico, Almeria je domaćin Valenciji, Eibar ugošćuje posljednju Cordobu, dok će Deportivo gostovati kod Barcelone koja će biti u slavljeničkom raspoloženju. Između Seville i Valencije vodit će se velika borba za četvrto mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. Naravno, Sevilla se obranom naslova u Europskoj ligi može izravno plasirati u grupnu fazu Lige prvaka za sljedeću sezonu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo