LEGENDARNI KAPETAN VATRENIH JE ODUŠEVLJEN: / 'Modrić je duša ove momčadi, Čačiću, molim te, čuvaj ga!'

Image
Foto: AFP, MIGUEL MEDINA

Pohvale za igru Hrvatske protiv Turske na otvaranju Eura stižu sa svih strana, a posebno je značajno ono što je o igri Čačićeve momčadi rekao bivši kapetan Vatrenih, legendarni Zvonimir Boban.

13.6.2016.
11:01
AFP, MIGUEL MEDINA
VOYO logo

"Svaka čast reprezentaciji, ne samo na pobjedi, već na borbenosti i igri. Nisam pobornik euforija, ali treba se malo i otkočiti kada je trenutak. Ova pobjeda upravo je taj trenutak. Hrvatska djeluje moćno, to je pokazala i protiv Turske", rekao je Zvonimir Boban za Sportske novosti.

Veći kompliment od sljedećeg nisu mogli dobiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Najuvjerljivija prezentacija jedne momčadi na Euru'

"U dosadašnjim utakmicama Eura ovo je najuvjerljivija prezentacija jedne momčadi. Imamo strašnu kontrolu lopte, lakoću kombinatorike i ti naši momci doista igraju nogomet. Igraju, to je ključna riječ", oduševljen je bio nekadašnji hrvatski kapetan, koji je momčad vodio do svjetske bronce u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Modrić pokazao lidersku crtu'

Naravno, posebne pohvale idu na račun Luke Modrića kojeg je Boban oduvijek jako cijenio.

"O Luki Modriću davno sam kazao svoje mišljenje, a to je da je to fantastičan nogometaš i iznimno dobar i ponizan momak. Sve to je Luka pokazao na Parku prinčeva. Najmanje je povod takvom dojmu inače sjajan gol, koji je samo odao koliko je tehnički sjajan igrač. No, gard koji je pokazao, trku, agresivnost, lidersku crtu, to su manire velikog igrača svjetskih razina. Modrić je duša ove reprezentacije, praznik za oko", kazao je Boban upozorivši, prije svega izbornika Čačića:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Izbornik će morati dozirati Modrića'

"Mnogi možda nisu spoznali koliko se u ovoj utakmici potrošio, koliko trke, duela, sprintova. Ovo je turnir i morat će ga izbornik dobro dozirati, pogotovo ako se pobijedi Češku i izbori prolaz prije Španjolske", zaključio je Boban koji je rezervirao već karte za sljedeće dvije utakmice reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo