Vuče ga rodna gruda / LeBron u Cavsima: To je moj dom, tu sam naučio trčati, plakati i krvariti!

Image
Foto: AP Images

Prije četiri godine LeBron James je u posebnoj televizijskom emisiji objavio 'Odluku' o tome kako "svoj talent seli na južnu plažu", te je zbog toga postao omražena osoba u Clevelandu, a navijači Cavsa su iz protesta palili dresove s njegovim imenom. No, sad se odlučio vratiti u rodno mjesto.

11.7.2014.
22:04
AP Images
VOYO logo

Najbolji košarkaš današnjice LeBron James (29) izjavio je za američki sportski magazin 'Sports Illustrated' kako se nakon četiri godine provedene u Miami Heatu vraća u Cleveland Cavalierse za koje je igrao prvih sedam godina svoje NBA karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam klinac iz Ohia. Tako sam učinio svoje prve korake, tamo sam trčao, tamo sam plakao, tamo sam krvario. Ohio će uvijek imati posebno mjesto u mome srcu. Moj odnos s Ohiom je nešto više od košarke, prije to nisam shvaćao, ali danas mi je jasno. Posljednje četiri godine u Miamiju pomogle su mi da izrastem u čovjeka i košarkaša kakav sam danas. Miami će mi uvijek biti drugi dom, bez tog iskustva ne bi uspio postići sve što sam dosad postigao.

U Miami sam otišao zbog Dwaynea Wadea i Chrisa Bosha, puno smo toga žrtvovali i vjerovali smo da možemo postići nešto izuzetno. I to je upravo ono što smo i ostvarili. Teško je ostaviti sve iza sebe i sve što smo zajedno postigli. S nekima sam već obacio razvovor, a s nekima tek budem, ali ništa ne može promjeniti ono što smo učinili. Ostat ćemo braća zauvijek. Također se želim zahvaliti Mickyu Arisonu and Patu Rileyu koji su mi pružili nezaboravne četiri godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želim da svi misle da se nisam slagao s Erikom Spoelstrom ili Rileyem, ili da Miami nije uspio okupiti pravu momčad, to jednostavno nije istina. Nakon ovoga neće biti press konferencije ili tuluma, vrijeme je da se krene s poslom.

Kada sam napustio Cleveland bio sam čovjek s misijom. Želio sam osvjati prvenstva i osvojili smo ih dva. Ali, u Miamiju su već znali kakav je to osjećaj, dok ga moj grad nije imao već duže vrijeme. Moj cilj je i dalje osvajati prvenstva, ali najvažnije je donijeti naslov u Sjeverni Ohio. Uvijek sam sanjao da ću se jednoga dana vratiti u Cleveland i tamo završiti karijeru. Samo nisam znao kada će se to dogoditi. Imam dva sina i ženuSavannah koja je trenutačno trudna i čekamo djevojčicu. Počeo sam razmišljati kako bi to bilo kada bi mogao sa svojom obitelji živjeti i uživati u svom rodnom gradu. Razmatrao sam i druge klubove, ali iz Miamija sam mogao otići samo u Cleveland. Što je vrijeme više prolazilo to mi je postajalo jasnije da je ovo najbolja odluka, to je ono što me čini sretnim", stoji u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije četiri godine James je u posebnoj televizijskom emisiji objavio 'Odluku' o tome kako "svoj talent seli na južnu plažu", te je zbog toga postao omražena osoba u Clevelandu, a navijači Cavsa su iz protesta palili dresove s njegovim imenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom boravka u Miamiju James je uz Dwyanea Wadea i Chrisa Bosha svake godine vodio Heat do finala NBA lige, te je 2012. i 2013. osvajao naslov prvaka, dok se Cavsi bez njega niti jedne godine nisu uspijevali plasirati u doigravanje.

James, koji će 30. prosinca ove godine napuniti 30 godina, već je četiri puta biran za najkorisnijeg igrača (MVP) lige, osam je puta biran u najbolju petorku lige, te je sakupio 10 nastupa na "All-Star" utakmicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo