LACKOVIĆ O HOROR VEČERI KAUBOJA: / 'Nije mi namjera stvaranje alibija, već iskreno reći kako jeste. To ne umanjuje poraz od Argentine...'

Image

Červar i društvo na korak su do ispadanja sa Svjetskog prvenstva u Egiptu

24.1.2021.
10:19
VOYO logo

Hrvatska muška rukometna reprezentacija izgubila je susret 2. kola skupine II drugog kruga Svjetskog prvenstva u Egiptu od Argentine s 19-23 (12-12) i time praktički izgubila izglede za prolazak u četvrtfinale.

Hrvatska je tako ostala na pet bodova, jednim manje od vodeće Danske, koja ima i utakmicu manje, te druge Argentine. Četvrti Katar, koji je u prvom susretu dana u ovoj skupini svladao Bahrein s 28-23, ima četiri boda. Na dnu su Japan s jednim i Bahrein bez bodova. U posljednjem susretu 2. kola ove skupine favorizirana Danska igra protiv Japana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem kolu u ponedjeljak Hrvatska će igrati protiv Danske, dok će Argentina igrati protiv Katara. Hrvatska bi za prolazak u četvrtfinale trebala prvo pomoć Katara koji bi trebao svladati Argentinu, a zatim i svladati branitelja naslova.

Glavu gore

Legendarni BlaženkoLacković poslao je pak poruku rukometašima putem kolumne koju piše za HRS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Glavu gore, nada još postoji", uvjeren je on i pojašnjava:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što sam napisao u svojoj prvoj kolumni, do prije koju godinu sam bio dio svega toga. I zato znam da sada nije lako. Znam kako im je, i da su razočarani i da je sada tisuću upitnika iznad glave. Ali moramo nešto i naučiti od Skandinavaca, a i Nijemaca i Francuza…. Mirnije sagledati poraz, prihvatiti kritiku, analizirati, raditi i ići dalje! Da nije bilo dobro, znamo svi. Da se razumijemo, imali smo mi i želju i motivaciju. To nikad nije bio problem. Ali nije išlo.

Loš start

Loš start nas je ponovno koštao puno snage, koštao nas je toga da je Argentina nanjušila krv i osjetila da se može protiv jedne, za njih ipak velike Hrvatske. Koštalo nas je da smo mi postali nesigurni. A u takvim utakmicama moraš ti prvi udariti! Pokazati autoritet! Premda to sve u teoriji nama izgleda lako", piše Lacković pa među ostalim dodao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rukomet se jako promijenio. Nijedna ekipa neće ti lako dati loptu pa da je uništiš kontrama. Nisu baš tako naivni. Disciplina je u napadu sve veća, tehnički su svi jako napredovali. Prijenos lopte je brz, a nakon toga je vraćanje u obranu još brže i ključno! I to su svi razumjeli i što je još važnije sposobni su taktički primijeniti.

Zbog toga je naša igra u napadu postala bitnija jer traži se jedan nivo više. Pa i igra 7:6 može biti dobra ako se igra u određenim situacijama, ali ja je ne bih igrao u momentima kad je ekipa nesigurna", navodi i za kraj poručuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svejedno ću reći, nije mi namjera stvaranje alibija, već iskreno reći kako jeste. Nedostaje nam Cindrić, Karačić je riskirao zdravlje i iz povrede se vratio direktno na teren, Duvnjak ne može uvijek vući (pogotovo nakon korone), Stepančić nije tamo, Pavlović također…. Što ne umanjuje poraz od Argentine, ali tek da se zna.

Emocije su velike i to se vidjelo nakon utakmice. Uvijek je bolje pričekati, prespavati noć . Naravno da smo razočarani, želimo trgnuti ekipu, zaštititi ekipu ili sve drugo što volimo kod Hrvatske … Ali imamo još utakmica ispred nas. Koncentrirajmo se radije na to. A i sve velike stvari koje je hrvatski rukomet napravio neće ispariti zbog ovoga! Neće i ne bi smjele!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sagledali smo poraz, prihvatili kritiku, malo analizirali i sad se treba primiti posla kao i dosad. Imamo malo vremena za pripremu utakmice s Danskom. Dok god ima šanse ne treba odustajati! Mi ćemo odraditi svoj dio posla, a onda ćemo čekati! Nikad se ne zna…Sjetite se Poljske 2016…“

Cijelu kolumnu pročitajte ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo