BRAZIL NISU SAMO CARIOCE / Krvavi obračun navijača i policije

Nakon što je Coritiba odigrala 1:1 s Fluminenseom, čime je klub ispao u niži rang, navijači su krenuli u divljački pohod rušeći sve pred sobom.

7.12.2009.
13:38
VOYO logo

Proteklog vikenda u Brazilu se igralo posljednje prvenstvo kolo. Borba je bila neizvjesna za prvaka ali i za putnike u drugu ligu.

U niži rang natjecanja ispala je Coritiba koja je na svom stadionu odigrala s Flumineseom neodlučeno 1:1. Ispadanje iz lige izazvalo je bijes navijača. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka, njih nekoliko stotina uletjelo je u igralište i potuklo se s pripadnicima interventne policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmanje 18 osoba je ozlijeđeno, među kojima ima i policajaca. Jedan od čuvara reda je u besvjesnom stanju helikopterom prevezen u bolnicu.

Nakon što se situacija malo primirala na stadionu, navijači su nastavili svoj rušilački pohod u gradu gdje su razbijali sve na što su naišli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno, do navijačkih sukoba došlo je i na ulicama odnosno plažama Rio de Janeira gdje su se okupili navijači Flamenga, koji su slavili naslov prvaka svog kluba, te Vasca da Game koji su slavili povratak u elitnu ligu. Njima su se pridružili i navijači Fluminensea i Botafoga... uglavnom totalni navijački kaos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo