Krenulo je! Hoće li Mamić mirno spavati?

Utorak, 12. ožujak je povijesni dan za hrvatski sport. Četrnaest sportskih inspektora prvog stupnja dobili su službene iskaznice i znakove, te počinje inspekcijski nazor u sportu.

12.3.2013.
12:29
VOYO logo

Kreće sportska inspekcija! Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i ministar uprave Arsen Bauk svečano su uručili službene iskaznice i znakove četrnaestorici sportskih inspektora. Kao što se već pisalo, sportska inspekcijska provodit će učinkovit nadzor nad krovnim sportskim udruženjima, savezima, sportskim udrugama i ostalim pravnim i fizičkim osobama u sustavu sporta.

Nadzore u prvom stupnju obavljat će sportski inspektori i viši sportski inspektori u uredima državne uprave u županijama, a u drugom stupnju državni sportski inspektori, viši državni sportski inspektori i glavni sportski inspektor u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta, piše u Večernjem listu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će zanimljivo vidjeti na koja će vrata inspektori prvo pokucati, a ministar Jovanović se vratio na ponedjeljak i prepucavanje u trokutu UEFA - HNS - Vlada:

"Sve što se u ponedjeljak dogodilo kao rezultat cirkuskog ispada je potpuno pogrešno i nepotrebno. Cirkusiranje na Skupštini HNS-a je suvišno, jer ne koristi nikome osim medijskoj promociji ljudi koji su pokazali da im je do sporta i nogometa najmanje stalo. Ranije je dogovoren sastanak za 18. ožujak s delegacijom UEFA-e kada ćemo ih obavjestiti o tome što smo učinili. Hoće li ih primiti premijer Milanović, ovisi hoće li doći Michel Platini. Sve ispod njega nije razina za premijera", rekao je Jovanović i nastavio priču o premijeru:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On voli sport i želi pomoći sportu. Najveći gaf s pismom UEFA-e bio je pamfletski ispad Izvršnog odbora HNS-a koji je to pismo objavio na sva zvona. Ne vidim problem da se Platini i premijer nađu i razgovaraju o hrvatskom sportu. Upozorili smo UEFA-u na nedimplomatski ton pisma, ali spremni smo na suradnju jer želimo dobro hrvatskom sportu. Neke druge afere potesaju UEFA-u, pa sad tako možda nastupaju zbog skrivanja vlastitih slabosti."

O suradnji s HNS-om je rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad je izabrano novo vodstvo hns, dali smo im jasnu podršku, ali očekujemo akciju i suradnju. Iz istog razloga smo napisali što je učinjeno i naveli smo što nisu ispunili. Jedan od problema jest što se Davor Šukernije snašao na mjestu predsjednika, šaptaći rade medvjeđu uslugu njemu, ali i HNS-u."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo