Odbili komentirati istragu / Kozjan i Šprajcer pušteni iz pritvora

Image
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

Kozjan je izjavio kako se unatoč ovome iskustvu osjeća dobro te da uopće nije zabrinut, a njegov odvjetnik nije htio komentirati išta u vezi istrage.

14.4.2014.
19:55
Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Šesti dan od uhićenja danas su iz istražnog zatvora pušteni bivši čelnici NK Karlovac Boris Kozjan i Neven Šprajcer, osumnjičeni da su neplaćanjem poreza i doprinosa u ime tog nogometnog kluba oštetili državu za najmanje 1,3 milijuna kuna.

Kozjan, aktualni direktor Županijske uprave za ceste te bivši pomoćnik načelnika karlovačke Policijske uprave, je nakon puštanja iz pritvora Hini izjavio da se unatoč ovom iskustvu osjeća dobro i da nije zabrinut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjećam se dobro i nisam zabrinut. Kad je čovjek prav nema razloga za brigu, a sve ostalo je sporedno", rekao je i ponovio da se kao predsjednik NK Karlovca nije okoristio ni za jednu kunu, te da je radio bez naknade jer mu je bila čast pomagati svom klubu.

I Kozjan i njegov odvjetnik Zvonko Žaja odbili su komentirati išta iz tijeka istrage, a Žaja je napomenuo kako je povjerljivo sve što zna o predmetu, sve dok traje istraga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neven Šprajcer je večeras, u izjavi Hini, zahvalio Izvršnom odboru Nogometnog saveza Karlovačke županije jer ga nije suspendirao unatoč lišavanju slobode prije pet dana.

"Više ništa vam ne mogu reći, ni komentirati situaciju, niti kako se osjećam, ali mogu reći da će proces pokazati tko je prav, a tko kriv", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kozjan i Šprajcer te još četvero iz NK Karlovca ili u vezi s tim klubom sumnjiče se za više kaznenih djela utaje poreza i carine te neisplate plaća, odnosno da su od travnja 2008. do travnja 2011. poslovali u cilju izbjegavanja plaćanja poreza i doprinosa, oštetivši državni proračun za 1,3 milijuna kuna.

Inače, na internetskoj stranici Porezne uprave stoji da NK Karlovac s raznih osnova duguje državi 4,9 milijuna kuna na ime poreza i doprinosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo