REZULTATI KARIJERA U SPUSTU / Kostelić sedmi, a Zrnčić-Dim deseti u spustu

Image

Ivica je za pobjednikom kombinacijskog spusta u u Kitzbuehelu, Švicarcem Cucheom zaostao 97 stotinki.

23.1.2010.
12:29
VOYO logo

Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim ostvarili su rezultate karijera u spustu.  Kostelić je doskijao do odlične sedme pozicije u šestom spustu sezone voženom u subotu u Kitzbuehelu. Hrvatski skijaš je za pobjednikom Švicarcem Didierom Cucheom zaostao 97 stotinki.

Drugi hrvatski skijaš Natko Zrnčić-Dim osvojio je deseto mjesto, 1.23 sekunde sporije od pobjednika. Sjajni rezultati hrvatskih skijaša važni su i zbog sutrašnjeg slaloma koji će se bodovati i za kombinaciju sa spustom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi je bio Slovenac Andrej Sporn, a treći Talijan Werner Heel.

U ukupnom poretku svjetskog kupa i dalje vodi Švicarac Carlo Janka sa 793 boda, drugi je Austrijanac Benjamin Raich sa 743 boda, dok je treći Cuche sa 726 bodova. Kostelić se popeo za jedno mjesto i sada je sedmi sa 429 bodova, dok je Natko načinio skok za devet mjesta i sa današnjih 26 bodova probio se na 31. poziciju sa ukupno 149 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I žene su u Cortini d'Ampezzo vozile spust, peti ove sezone. Kao i u prethodna četiri, slavila je Amerikanka Vonn. Druga je bila Njemica Riesch, a treća Šveđanka Paerson. Trijumfom u spustu,  američka skijašica Lindsey Vonn ostvarila je 30. pobjedu u Svjetskom kupu čime se izjednačila s Janicom Kostelić na osmom mjestu ljestvice skijačica s najviše pobjeda.

Vonn je današnjom pobjedom povećala prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa i sada ima 1.094 bodova. Na drugom mjestu je Riesch sa 1.018 bodova, dok je treća Austrijanka Kathrin Zettel sa 829 bodova. U poretku spusta Vonn vodi s maksimalnih 500 bodova ispred Riesch (316) i Paerson (275).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo