TREĆE MJESTO / Kostelić oduševio i u Garmischu

Image

Ivica Kostelić je osvojio treće mjesto u superveleslalomu na svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju.

9.2.2011.
12:24
VOYO logo

GARMISCH-PARTENKIRCHEN - Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić sjajno je otvorio nastup na 41. svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju koje se od 8. do 20. veljače održava u Garmisch-Partenkirchnu. U prvoj disciplini muškog dijela programa, superveleslalomu Kostelić je osvojio treće mjesto.

To je njegova druga medalja na svjetskim prvenstvima nakon zlata osvojenog u slalomu u St. Moritzu 2003. godine, te osma ukupno za Hrvatsku. Janica Kostelić je osvojila pet zlata - u St. Moritzu 2003. je pobijedila u slalomu i kombinaciji, a dvije godine kasnije u Bormiju u slalomu, spustu i kombinaciji, dok je Natko Zrnčić-Dim prije dvije godine u Val d'Isereu bio treći u superkombinaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na iznimno teškoj i zahtjevnoj Kandahar stazi Kostelić je odskijao sjajno i bez većih pogrešaka. Na koncu je imao 72. stotinke sekunde zaostatka za pobjednikom Talijanom Christofom Innerhoferom, dok je drugo mjesto osvojio Austrijanac Hannes Reichelt sa 60 stotinki sekunde zaostatka.

Kostelić je na ovoj stazi prije godinu dana ostvario svoj drugi najbolji rezultat u Super-G, bio je drugi, a da je bitno popravio svoje nastupe u ovoj disciplini pokazao je ove sezone pobjedom u Kitzbuhelu i petim mjestom u Hinterstoderu prošle subote.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu je na rasporedu muški spust, a još uvijek je pitanje hoće li Kostelić nastupiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo