USPJEŠAN SPUST / Kostelić još više povećao prednost

Image

Ivica Kostelić je zauzeo jedanaesto mjesto u spustu u Kitzbuehelu čime je skupio čak 850 bodova u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

22.1.2011.
12:54
VOYO logo

KITZBUEHEL - Švicarski skijaš Didier Cuche pobjednik je spusta Svjetskog kupa u Kitzbuehelu na osnovu privremenih rezultata. Na drugom mjestu nalazi se Amerikanac Bode Miller (+0,98), a treći je Francuz Adrien Theaux (+1,18). Vodeći skijaš Svjetskog kupa Ivica Kostelić, koji je u petak slavio u super-G, zauzima 11. poziciju (+1,91).

Na osnovu privremenih rezultata spusta Kostelić bi zadržao uvjerljivo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 850 bodova. Njegov najbliži pratititelj Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je i danas bio lošiji od Kostelića, imao bi 585 bodova, a slijedio bi Cuche sa 573 boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnji spust i sutrašnji slalom boduju se za kombinaciju, u kojoj je Kostelić prošle sezone slavio ispred Švicarca Silvana Zurbriggena, Austrijanca Benjamina Raicha i Francuza Juliena Lizerouxa. Budući da Raich i Lizeroux nisu vozili današnji spust oni otpadaju iz bitke za kombinacijske bodove, pa se kao najveći suparnik nameće Zurbriggen, koji je u spustu zaostao 26 stotinki za Kostelićem.

Možda se u borbu za visoki plasman u kombinaciji uplete i Bode Miller koji ima 93 stotinke prednosti pred Kostelićem, ali valja imati na umu da Amerikanac ove sezone nije završio niti jedan slalom. Kostelić je, pak, u posljednje tri slalomske utrke upisao dvije pobjede (Wengen i Adelboden), te jedno drugo mjesto (Zagreb).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska ima još dva predstavnika na današnjem spustu. Natko Zrnčić Dim je je izletio sa staze i zabio se u zaštitnu ogradu, ali bez težih posljedica, dok Tin Široki starta posljednji, odnosno 56.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo