OPET IZGUBILI / Zvijezda prvaka zgrozila potezom u porazu pa isključen: 'Objašnjenje je da sam previše jako stao na njega'

Image
Foto: Profimedia

Philadelphia 76ersi i Sacramento Kingsi drugi su put zaredom na domaćem terenu slavili u prvom kolu doigravanja NBA lige, te u serijama na četiri pobjede vode s 2-0

18.4.2023.
9:15
Profimedia
VOYO logo

Philadelphia je s 96-84 pobijedila Brooklyn Netse, dok su na Zapadu Sacramento Kingsi svladali branitelje naslova Golden State Warriorse s 114-106.

Image
LUDILO DOIGRAVANJA /

Večer iznenađenja u NBA ligi: Clippersi slavili uz odličnog Zubca, Lakersi imali neočekivanog junaka

Image
LUDILO DOIGRAVANJA /

Večer iznenađenja u NBA ligi: Clippersi slavili uz odličnog Zubca, Lakersi imali neočekivanog junaka

Netsi su izgubili i šestu uzastopnu utakmicu od Sixersa u play-offu. Tyrese Maxey predvodio je Philadelphiju do druge pobjede s 33 koša, a MVP regularne sezone Joel Embiid bio je double-double učinku, s 20 koševa, 19 skokova, sedam asistencija i tri blokade. Maxey je pogodio šest trica i s 15 koševa u prvom poluvremenu držao domaće u igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mnogi ljudi misle da prije svega volim pucati na koš. Varaju se. Iznad svega volim pobjeđivati. Danas nismo igrali dobro, ali smo u drugom poluvremenu smislili kako doći do uspjeha", kazao je Embiid.

Domaćin je već u drugoj četvrtini vodio s deset razlike, ali su gosti na odmor otišli s pet koševa prednosti. Nakon izjednačenja na 55-55, Sixersi su treću četvrtinu dobili s deset razlike, a četvrtu sa sedam poena prednosti i odlučili susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći će susret u petak navečer u New Yorku ugostiti Netsi, kojima je Cam Johnson ovoga puta zabio 28 poena.

Warriorsi će također biti domaćini treće utakmice nakon što gube 0-2 protiv Kingsa. Nakon tri naslova 1947., 1956. i 1975., u posljednjih sedam godina osvojili su četiri (2015., 2017., 2018. i 2022.), no čini se da ovaj put neće osvojiti dva zaredom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sacramento je postao prva momčad koja je povela 2-0 protiv Warriorsa u eri Stephena Curryja.Curry je ovaj put predvodio Warriorse u napadu i bio prvi strijelac utakmice s 28 koševa, ali je ubacio samo tri od 13 trica. Osim toga, Warriorsi su izgubili i 22 lopte.

Odluka je pala u drugoj četvrtini koju su domaći dobili 41-29. Kod Kingsa je De'Aaron Fox ubacio 24 poena uz devet asistencija, 24 koša je imao i Domantas Sabonis uz devet skokova. Andrew Wiggins 22 poena i Clay Tompson s 21 pomogli su Curryu, dok je Draymond Green na Litavcu Sabonisu napravio tešku osobnu grešku udarcem u prsa i isključen je sedam minuta prije kraja. Njega su navijači KIngsa vrijeđali dok je izlazio sa terena, a on im je mahao i stavivši ruku pored uha, poručio da budu glasniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Green je nakon utakmice objasnio zašto je nagazio Sabonias.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uhvaćen sam za nogu, drugi put na dvije utakmice. Prošlu utakmicu je to bio Monk. A suci samo gledaju. Moram negdje staviti nogu, a nisam baš najfleksibilnija osoba, tako da to je što je", rekao je on, a onda otkrio šta su mu suci rekli kada je dobio nesportsku: "Objašnjenje je da sam previše jako stao na njega."

Treća utakmica na programu je u noći između četvrtka i petka u San Franciscu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo